1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gençlik Festivali sona erdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 9'ncusunu gerçekleştirdiği Uluslararası Antalya Gençlik Festivali gala gösterileri ile sona erdi.

 Festivale katılan yerli ve yabancı gruplar, ülkelerine özgü gösterileriyle dostluk ve barış mesajları verdi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile FOMGED tarafından bu yıl 9'ncusu düzenlenen Uluslararası Antalya Gençlik Festivali, AKM Aspendos Salonu'nda düzenlenen gala ile sona erdi.

13 Mayıs'ta başlayan 5 ülkeden 7 grup ve 5 yerli grubun katıldığı gala gecesine Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal ve çok sayıda Antalyalı katıldı.

SEVGİ KÖPRÜLERİ KURULDU

Gala gecesinin açılışında konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, festivalin başladığı günden bu yana yerli ve yabancı grupların kentin çeşitli yerlerinde gösteri gerçekleştirerek Antalyalılarla buluştuğuna dikkat çekti. Uzak ülkelerden gelen grupların, sosyal ve kültürel hayatları hakkında bilgi sahibi olduklarını belirten Öcal, şöyle konuştu:

"Biz de onlara aile kültürümüzü tanıttık. Festival nedeniyle Antalya'ya gelen gençler ile bizim gençlerimiz arasında sempatik bir yakınlaşma oldu. Dünya ülkelerini birbirine bağlayacak sevgi, saygı, dostluk köprüleri oluştu." Bu tür etkinliklerin kırsal alanlara yayılarak devam edeceğini belirten Öcal, festivale katkı koyan herkese teşekkür etti. Öcal, konuşmasının ardından FOMGED temsilcisi Bahriye Başak ile yerli ve yabancı grup temsilcilerine plaket ve çiçek verdi.

Acaristan'dan 'Mtsvervali', Estonya'dan 'Vıısuveeretajad ve Nobejalad', Kazakistan'dan 'Alan', Kırgızistan'dan 'Balajan', Romanya'dan 'The Kittens ve Ritm Dance' gruplarının katıldığı gala gecesinde yerli grup olarak Aldemir Atilla Konuk Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Hacı Malike Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi, Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi, Karatay Lisesi gösterilerini sundu. Muhteşem ve coşkulu gösterileriyle dünyaya dostluk ve barış mesajları veren gençler, Antalyalılar tarafından alkışlandı.

UYUŞTURUCUYA HAYIR GÖSTERİSİ

Özellikle Romanya'dan festivale katılan ve uyuşturucu karşıtı gösterileri ile dikkat çeken 'The Kittens' grubunun modern dans gösterisi izleyenleri büyüledi. Gösterileri ile dünyaya 'uyuşturucuya hayır' mesajı veren gençlerin kendi ülkelerinde de bu konuda yoğun çalışma yaptığı belirtildi.

Yerli ve yabancı gruplar renkli kıyafetleri ile gerçekleştirdiği gösterilerle Antalyalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Gece ayrıca, Antalya genelinde düzenlenen folklor yarışmasında birinci olan Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi'nin gösterisi de beğenildi.

Gecenin sonunda festivale katılan tüm yerli ve yabancı gruplar, Eurovision Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Hadise'nin 'Düm Tek Tek' adlı parçası eşliğinde sahneye çıkarak Antalyalıları selamladı. Antalyalılar gençleri ayakta alkışladı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 16:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?