1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Genelev yanına Cami yapıldı

Antalya'da genelev yanına inşa edilen Hazreti Hamza Camii hizmete girdi. Camide ilk Cuma Namazı'nı kılan cemaat, genelevin kaldırılmamasına sitem etti.


Antalya'nın Kepez ilçesi Kuzeyyaka mahallesinde 40 yıldır hizmet veren genelevin yanına inşa edilen 3 katlı Hz. Hamza Camii'nin zemin katı tamamlanarak ibadete açıldı. Genelevle arasında sadece 10 metre bulunan camide ilk Cuma Namazı'nı kılan vatandaşlar, kıbleye dönüp namaz kılarken karşılarında genelevi gördüklerini belirterek genelevin kaldırılmasını istediler.


Genelevin bitişiğinde yer alan arsanın sahibi Yaşar Karahan, mahalle sakinleriyle birlikte İl Müftülüğü'ne başvurarak cami inşaatı için arsasını bağışlamış, mahalle sakinleriyle birlikte Hz. Hamza Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni kurarak Kuzeyyaka Mahallesi Muhtarı Binali Güney'in de girişimleriyle 15 Ocak'ta törenle caminin temelini atmıştı. Yaklaşık 8 ay süren inşaat sonrasında 3 katlı caminin zemin katı ve minaresi geçtiğimiz hafta tamamlandı. Hz. Hamza Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından
yaptırılan cami, megafonlarla yapılan anonslarla 3 gün önce ibadete açıldı. Antalya Müftülüğü tarafından da camiye imam ataması yapıldı. Caminin ikinci ve üçüncü katlarının ise önümüzdeki günlerde tamamlanacağı açıklandı.


Genelevin yanına yapıldığı için tartışmalara sebep olan caminin ibadete açılmasıyla bölgedeki tartışmalar yeniden alevlendi. Camide ilk Cuma Namazı'nı kılan vatandaşlar, genelevin kaldırılmamasına tepki gösterdi. Kıbleye durduklarında karşılarında genelevi gördüklerini söyleyen vatandaşlar, Antalya Valiliği ve Kepez Belediyesi'ne başvurduklarını ama bir sonuç alamadıklarını söylediler. Vatandaşlar, genelevin şehir dışına çıkarılmasını istediler.
Kuzeyyaka Mahalle Muhtarı Binali Güney, genelev civarında yaklaşık 130 bin nüfusun oturduğunu belirterek, "Burasının şehir dışına çıkarılmasını istiyoruz. Genelevden dolayı yakın çevredeki binalarda oturanlar tedirgin. Umarız yetkililer sesimizi duyar ve bir an önce mahallemize yakışmayan bu genelev kaldırılır. Zaten genelev baraka gibi bir yer. Bu, orada bulunanlar için de tehlikeli bir durum" diye konuştu.
Arsasını cami için bağışlayan 83 yaşındaki Yaşar Karahanlı ise, "Benim yapabileceğim bir şey yok. Bu konuyu yetkililerin düşünmesi gerekiyor. Ben arsayı bağışladım ama genelevi kaldırmak belediyenin görevi. Vatandaşların da burada genelev var diye camiye gelmemezlik yapmalarını istemem" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 17:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?