1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Genelevin yanına cami yapılıyor!

Antalya'nın Yeşilırmak Caddesi üzerinde bulunan genelevin yakınında yapımına başlanan Hz. Hazma Camii, 3 ay içerisinde ibadete açılıyor.

Kepez İlçe Müftüsü Vekili Nureddin Uğurlu, caminin kısa süre sonra ibadete açılacağını belirterek, "Evimiz içinde namaz kılıyoruz ama yan komşumuzda ne olduğunu bilmiyoruz. Biz yine de ibadetimizi yapıyoruz. Camide ilk ezan okunduğunda genelevin boşaltılacağı şeklinde bir duyum aldık" dedi.

Antalya'nın Kuzeyyaka Mahallesi, Yeşilırmak Caddesi üzerinde bulunan genelevin yanında hayırsever Yaşar Karahan bağışladığı boş arsada temeli atılan Hz. Hazma Cami'nin yapımına devam ediliyor. 3 bin 500 kişinin ibadet edebileceği Hz. Hamza Cami'nin Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyelerinin genel ev isyanı devam ediyor.

Hz. Hamza Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Tanrıöver, dernek olarak geneleve karşı olmadıklarını sadece yerinin uygun olmadığını söyleyen Tanrıöver, "Onlar biyolojik ihtiyacı biz manevi ihtiyacı karşılıyoruz. Onların işi ayrı bizim işimiz ayrı. Ancak böyle Antalya'ya yakışmayan bir yerde mahalle ortasında, cami yanında genelevin olmaması gerekiyor. Genel evin modern bir bina ile şehir dışında uygun bir yere taşınmasını istiyoruz. Biz geneleve karşı değiliz. Kamuoyunda sanki böyle bir algılama var. Biz sadece yerinin uygun olmadığını söylüyoruz" dedi.

Geneleve mahalle baskısı yapılıyor şeklindeki haberlere de tepki gösteren Tanrıöver, "Burada kesinlikle mahalle baskısı yapılmıyor. Burayı taşladığımız ve molotof kokteyli attığımız şeklinde dış basında haberler çıktığı kulağımıza geldi. Kesinlikle böyle bir olay yoktur. Burada yaşanabilecek olaylardan biz sorumluymuşuz gibi davranılıyor. Biz kesinlikle sorumluluk kabul etmiyoruz. Biz kimseyi tahrik de etmiyoruz. Bizim derdimiz camiyi bir an önce yaptırmak. Yetkililerden yardım istiyoruz. Ekonomik kriz nedeniyle caminin yapımı da yavaşladı. Hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz" dedi.

Dünya'nın hiçbir yerinde böyle bir görüntünün ortaya çıkamayacağını söyleyen Dernek yöneticilerinden Zahir Akyol, "Genel ev 40 sene önce yapılmış. O zamanlar burada hiçbir ev yokmuş. Ancak bu mahallede 30 bin kişi yaşıyor. Bu olacak bir iş değil. Antalya'da başka bir yer mi yok. Mahalleli buradan geçerek evine gitmeye utanıyor. İnsanlar evinin camını açıyor karşısında genelevi görüyor. Bu utanılacak bir manzara. Dünyanın hiçbir yerinde bu manzara kabul edilemez. Yetkililerden bu genelevin buradan kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı Mikail Güney ise "Antalya turizmin başkentidir. Burası genelev değil tavuk kümesi gibi. Burası modern bir bina olması gerekiyor. 40 yıl önce burası boş bir alandı ancak şu an şehir merkezinin ortasında kaldı. Burada özellikle dış basında mahalle baskısı şeklinde haberler çıktı. Burada kesinlikle mahalle baskısı yoktur" dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kepez İlçe Müftüsü Vekili Nureddin Uğurlu, caminin kısa süre sonra ibadete açılacağını söyleyerek, "Camiinin dışında olan bir şey bizi bağlamaz. Evimiz içinde namaz kılıyoruz ama yan komşumuzda ne olduğunu bilmiyoruz. biz yine de ibadetimizi yapıyoruz. Bu boyutla düşünmek lazım. Camide ilk ezan okunduğunda genelevin boşaltılacağı şeklinde bir duyum aldık" dedi.

Öte yandan, bölgeye caminin yapılmasına başlanmasıyla birlikte genel ev bahçesinde 2 metrelik paravanlar çekilmesi dikkat çekti. Paravanlar çekilerek genelev bahçesinin dışarıdan görünmemesi amaçlandığı belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 17:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.55.xxx Tarih : 22.06.2009 12:17:15

bitişik yapılmamalı araya bir hamam yapılmalı üç hizmet bir arada olur vatandaş hem maddi hem manevi yönden doyar çoluğa çocuğa sarmaz