21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Gerçek hırsız 2 yıl sonra yakalandı

Antalya'da yaklaşık iki yıl önce meydana gelen ilginç hırsızlığın gerçek faili yakalanınca, olayın zanlısı olarak yargılanan baba oğul aklandı.

Alınan bilgiye göre iki yıl önce gözüne kestirdiği inşaattaki demir kalıpları çalmak isteyen şahıs, baba-oğulun çalıştırdığı bir nakliye kamyonetini tutarak inşaatın önüne getirir. Baba-oğula kendisini inşaatı yapan müteahhit olarak tanıtan şahıs, demir kalıpları yükledikten sonra malzemenin götürüleceği adresi ve telefon numarasını verir.

Kendisinin de buraya gideceğini belirten şahıs, onlara arkadan gelmelerini söyleyerek inşaatın önünden ayrılır. Bu sırada inşaatın gerçek sahibi gelince ortalık karışır. Polisin olay yerine çağrılması üzerine baba-oğul hırsızlık iddiasıyla karakola götürülür ve oradan da mahkemeye sevk edilir.

Hakim, baba-oğula şehir dışına ve yurt dışına çıkış yasağı koyarak her pazartesi oturdukları mahallenin karakoluna imza atmaları şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakır. Yargılanma yaklaşık iki yıldır devam eder. Baba İbrahim S. ve oğlu Osman S. her pazartesi karakola giderek imza veriyor. Ancak bu durum baba ile oğlunun işlerini artık aksatmasına neden olması nedeniyle olaya bir kez daha el atmaları için yeniden polise başvurdu.

Bunun üzerine Antalya Emniyeti Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı Güven Timleri, baba ve oğluyla irtibat kurarak kendilerini hırsız durumuna düşüren şahısla ilgili yeniden eşkal aldı. Bu doğrultuda çalışma başlatan polis, gerçek hırsıza ait cep telefonu numarasından 20 ay önce yapılan görüşmelerin dökümünü çıkartarak takibe aldı.

Gerçek hırsızın evli olmasına rağmen dost hayatı yaşadığını belirleyen polis, bu şahsı takibe aldı. Güven Timleri tarafından belirlenen hırsız, Yıldırım Timleri'nin düzenlemiş olduğu operasyon sonucunda yakalandı. Fatih Polis Merkezi'ne götürülen şahsın yapılan sorgulamasında gerçek isminin Metin A. (45) olduğu tespit edildi. Metin A.'nın 2 yıldan beri 8 ayrı inşaattan hırsızlık olayını gerçekleştirdiği ve en birkaç ay önce cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Polis ayrıca bu şahsın hırsızlık yaptığı zaman kendi ismini kullanmadığı ve başka takma isimler kullandığını belirledi. Yakalanan şahıs, hakkında düzenlenen dosya ile cumhuriyet savcılığı'na sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemede tutuklanmasına karar verilen Metin A. cezaevine gönderildi.

Yaklaşık iki yıldan beri düştüğü durum nedeniyle her alanda büyük sıkıntı çektiğini belirten nakliyeci İbrahim S. ve oğlu Osman S. gerçek hırsızın yakalanmasına sevindiklerini belirtti. Gerçek hırsızlın yakalanmasının 2 yıldan beri kaybettikleri maddi manevi hiçbir şeyi geri getirmeyeceğine anlatan baba-oğul, diğer esnafların kendi düştükleri sıkıntıya düşmemesi için her gelen müşteriye inanmamalarını istiyor. Başından geçen olay nedeniyle hem yurt dışı hem de şehir dışına çıkışlarının yasaklandığını belirten İbrahim S. gerçek hırsızı yakalayan polislere teşekkür etti.

Gerçek hırsızın yakalanmasından sonra adliyeye gittiğini belirten İbrahim S. burada Metin A.'nın yakınları tarafından üzerine baskı kurulmaya çalışıldığını, işyeri ve ailesiyle ilgili zarar vermesinden endişe ettiğini de dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 14:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?