21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Gerçeker'den yayın yasağı yorumu

Antalya'da, Akdeniz Noterlik Kolokyumu'nu katılan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, basın mensuplarının sorusu üzerine Aktütün ile ilgili yayın yasağını değerlendirdi.

Devletin geleceği ve toplumun güvenliğinin ön planda olduğunu belirten Gerçeker, "Terör olayları çok üzüntü verici olaylardır. Bunlar toplumda çok büyük yara açıyor. Kardeşlik duygularını, barışı, sevgiyi, birlik ve beraberliği temelden sarsıyor. Bunların bir an önce bitmesi gerekiyor. İnsanları buna inandırmak lazım. Bütün topluma bunun sonu olmadığını, bununla hiçbir şey elde edilemeyeceğini inandırmak lazım. Ancak o zaman insanlar böyle bir maceraya girmekten vazgeçerler" dedi.

Devletimizin yetkilileri, güvenlik güçleri, kolluk kuvvetleri, ve hükümetin bu olayı bitirmek için mücadele ettiğini anlatan Gerçeker, şöyle konuştu: "Ama dünyanın her tarafında bu tür olaylar var. Bu toplumun, insanların doğasında olan bir şey. Aykırı düşünceler her zaman oluyor. Bunların demokratik ortamda, demokratik sistem içinde halledilmesi en doğru yoldur. Ama şiddete baş vuruyoruz, insanlar hayatlarını kaybediyor, ekonomik ve sosyal açından büyük kayıplara uğruyoruz. Umuyorum ki en kısa sürede bu sonlandırılır."

Metris Cezaevi'ndeki işkence iddiasıyla ilgili 19 personelin açığa alınmasıyla ilgili soruya da Gerçeker, "O konuda Adalet Bakanı açıklama yapmıştı. Gereği neyse yapılıyor. Bunlar üzülecek şeyler. Her toplumda doğru yapanların yanında yanlış yapanlar da oluyor. İdarecinin de görevi o yanlışların önüne geçmek ve yanlış yapanı yasada yeri varsa cezalandırmaktır" diye karşılık verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?