1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gergin bekleyiş sürüyor

Antalya Valiliği, Çubukbeli mevkisinde taş ocağında meydana gelen göçükte düşen 1 milyon ton ağırlığında kayanın altında kalan iki işçiye ulaşma çabalarının sürdüğünü bildirdi.

Döşemealtı İlçesi'nin Çubukbeli mevkisinde dün meydana gelen göçükte dağdan kopup gelen kayaların altında iş makineleri ile kalan taş ocağı çalışanları Sami Demirtaş ve Mehmet Çevik'e ulaşılması çalışmalarına bugün yeniden başlandı. Sabah erken saatlerde göçüğün olduğu yere gelen ailelerin gergin ve öfkeli bekleyişi sürerken, kurtarma çalışmalarının çok yavaş ilerlemesi sinirleri gerdi. Bu sabah kurtarma çalışmalarına katılmak için Zonguldak’tan gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü iş Güvenliği Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler de bölgede incelemede bulundu.

İş Güvenliği Müdürü Fazlı Uncu ve Başmühendis Muammer İnan, Döşemealtı Kaymakamı İbrahim Hayrullah Sun’a gözlemlerini anlattı. Bu sırada çalışmaların başlamamasına sinirlenen aileler, yakınlarının bulunduğu göçük alanına girmek istedi. Jandarma aileleri güçlükle sakinleştirirken Kaymakam Sun, ailelere çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Saat 10.00 sıralarında iş makineleri göçükte bulunan taşları çekme işlemine başlanırken, bir iş makinesi de yukarıda tehlike oluşturan taşları aşağıya atmaya başladı. 2.5 saat süren çalışmalara, aniden bastıran yağış nedeniyle ara verildi.

CEP TELEFONU DÜN GÜN BOYU ÇALMIŞ

Göçükte kalan işçilerden Sami Demirtaş’ın üvey ağabeyi özcan Kurtulmuş, “Çalışmalar hızlı yapılmıyor. Kardeşim binlerce ton taşın altında. Ölmesini bekliyorlar. Yaşıyorsa bile artık çoktan ölmüştür. Dün gün boyu kardeşimin telefonunu aradık ve çalıyordu. Ancak bugün telefonuna ulaşılamıyor” dedi. Baba Ziya Demirtaş ise, “Buradaki yetkililerden şikayetçiyim. Hala kurtarma çalışması yapılmıyor. Çaresiziz. Elimiz kolumuz bağlı sadece ağlıyoruz” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE TEHLİKE ATLATMIŞ

Göçük altında kalan ve hala ulaşılamayan işçilerden Sami Demirtaş’ın önce de göçükte kalma tehlikesi atlattığı ortaya çıktı. Yine aynı ocakta dağdan kopan kayaları fark edip kaçmayı başardığı belirtilen Demirtaş'ın, bu kez kaçamadığı kaydedildi. Evli ve 2 yaşında 1 kız çocuğu babası olan Demirtaş'ın, eşi Aygül'ü göçük altında kalmazdan yarım saat önce telefonla aradığı, eşinden kızı Zeynep'in sesini dinletmesini istediği, telefonu kapattıktan yarım saat sonra göçüğün meydana geldiği belirtildi. Genç annenin, kızıyla birlikte Yeniköy'deki evlerinde eşinin habeliri beklediği bildirildi. 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 15:28:15
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 12:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?