22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Geri dönüşüm defilesi ilgi gördü

GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ 'ELBİSE' OLDU

Levent Aydın Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 'Geri Dönüşüm Malzemelerinin Değerlendirilmesi' konulu defile izleyenlerin beğenisini kazandı.

AB Okul Ortaklığı Projesi "Avrupa'da daha az tüketim, geri dönüşüm ve yeniden kullanım" kapsamında düzenlenen 'Geri Dönüşüm Malzemelerinin Değerlendirilmesi' konulu defilede öğrenciler 40 kıyafet sergiledi. İspanya, Yunanistan, Romanya ve Letonya'daki okullarla ortak hazırlanan projede alüminyum, meşrubat kutuları, açacak halkaları, plastik çöp poşetleri, okunmuş gazete, dergiler ve ambalaj atıkları gibi kullanılmış birçok ürün geri dönüştürülerek tasarım haline ardından da kıyafete dönüştü.

Her sınıf ve her bölümden 62 öğrencinin gönüllü olarak katıldığı projenin temellerinin iki yıl önce atıldığı bildirilirken, rehber 5 öğretmen eşliğinde 2 ay önce fikirlerin belirginleşmesi ile tasarımların yapıldığı belirtildi. Özdilekpark AVM'de düzenlenen defilede jüri tarafından en çok ilgi gören ve beğenilen üç kıyafetin tasarımcısı öğrenciler ödüllendirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 11:31:00
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 13:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?