22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gerontoloji binasının temeli atıldı

GERONTOLOJİ BİNASININ TEMELİ ATILDI

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Eğitim ve Hizmet Binası'nın temeli törenle atıldı.

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törene Antalya Vali Yardımcısı Sedat Oktar, Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abit Demircan, Prof. Dr. Muharrem Certel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Çallıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şencan, Gelişim Teknik Grup Başkanı Ali Bıdı, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Törenin açılışında konuşma yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, Gerontoloji Bölümü’nün temelini atmakla, bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Rektör Kurtcephe, “Biz Türkler, en son sağlığımızı düşünürüz. Sağlık, mutluluk gibi özel konular hep geri plana atılır bizde. Dünyadaki gelişmeleri ve değişimleri hızla takip eden Türk Milleti, hızlı bir değişim sürecine girmiş ve kendisine yeni hedefler koymuştur. 2006 yılında Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulan Gerontoloji Bölümü, Türk Milletinin koyduğu hedeflere ulaşması konusunda önemli bir adımdır” dedi. Dünya nüfusunun hızla yaşlandığını belirten Rektör Kurtcephe, “Akdeniz Üniversitesi olarak yaşlılığa dair sorunların önceden önlemini almak, yaşlılığı daha güzel hale getirmek için Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve Gerontoloji Bölümü’nü kurduk. Bilimin ve teknolojinin gelişmesiyle insan ömrü her geçen gün daha da uzuyor. Bu durumda Gerontoloji biliminin önemi daha da artıyor. Böylesine önemli bir bölümün daha iyi hizmet vermesi için kendilerine özel bir binasının olması şart. Yaşlılıkla ilgili bilimsel bir çığır açacak, bilim insanlarının fiziki koşullarını iyileştirmek için bizlere destek sağlayan İbrahim Şencan ve Ali Bıdı’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

GERONTOLOJİ BİLİM DÜNYASINDA YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRDI

Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ise 2006 yılında açılan Gerontoloji Bölümü’nün her geçen gün hızlı ve kararlı bir şekilde bilim dünyasındaki yerini sağlamlaştırdığını söyleyerek, “Bugün temelini attığımız bina, yaşlıların hayatına renk katacak birçok önemli gerontolog yetiştirecek. Burada yetişen gerontologlar yaşlılıktan şikayet eden değil, yaşlılığı daha güzel yaşayan insanların artmasını sağlayacak. Yaşlı ve genç kuşaklar için önemli bir yatırım olan bu projenin hayata geçirilmesinde bizlere destek olan ve binanın yapımını üstlenen hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ÜÇ AY SONRA TESLİM EDİLECEK

Eğitime yaptığı destekle adından sıkça söz ettiren hayırsever iş adamı Çallıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şencan da 80 yaşına ulaşmış bir insan olarak gerontolojinin kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirerek, kaba inşaatı 3 ay sonra teslim edeceklerinin sözünü verdi.

YAŞLANMAYA MEYDAN OKUMANIN TEMELİ

Gerontoloji Bölümü binasının yapımına destek veren Gelişim Teknik Grup Başkanı Ali Bıdı da, yaşlılığa meydan okuduğunu söyleyerek, “Yaşlanmaya meydan okumanın temelini atıyoruz. Ben yaşlılığa meydan okuyorum. Ülkemizde yaşlılık, hastalık gibi tanımlanıyor. Bunun üstesinden gelmek için gerontologlara büyük iş düşüyor. Biz iş adamlarına da, bilim insanlarına uygun şartları sağlamak düşüyor. Umarım diğer hayırseverlerimiz de bizleri örnek alır ve eğitime destek sağlarlar” şeklinde konuştu.

Temel atma töreninde, Rektör Kurtcephe, Gerontoloji Bölümü yeni binasının yapımını üstlenen Çallıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şencan’a Vali Yardımcısı Sedat Oktar da Gelişim Teknik Grup Başkanı Ali Bıdı’ya teşekkür plaketi sundu.

Bin 540 metrekarelik alan üzerine kurulacağı belirtilen Gerontoloji Bölümü Eğitim ve Hizmet Binası’nda 12 öğretim görevlisi odası, 5 derslik, 5 asistan odası bulunacağı bildirildi.

GERONTOLOJİ BİNASININ TEMELİ ATILDI
GERONTOLOJİ BİNASININ TEMELİ ATILDI
GERONTOLOJİ BİNASININ TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 18:31:00
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 18:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?