22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gezi sevinci yarım kaldı

Antalya'nın Manavgat ilçesi yakınlarında tur midibüsünün devrilmesi sonucu 1 turist öldü, çoğu Rus 16 turist yaralandı.

Antalya'daki değişik otellerden aldığı turistleri Alanya'ya geziye götüren Celalettin Y. yönetimindeki 07 DF 599 plakalı tur midibüsü Manavgat'ın Taşağıl beldesi Güvercinlik mevkiinde şarampole devrildi.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edilirken, yaralılar Serik Aspendos, Manavgat Anadolu ve Manavgat Bilgi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada 65 yaşındaki Vira Kazanska hayatını kaybetti. Kazanska'nın cenazesi Manavgat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

YARALI TURİSTLERİN İSİMLERİ

Side Anadolu Hastanesi'nde tedavi gören turistler, İvan Kovalenko (rehber), Yevhenia Danko, Valeri Kazanskyi, Natelia Mikhnavets, Aliaksandr Rudau, Mykola Demchuk, İana Grechka, Mikalai Mikhnavets, İryna Chorna, Anatoli Chornyi, Nataliya Grechka, Tamara Rudava.

Yevhenia Danko sol kolunda yanık olduğu bildirilirken, diğer yaralıların tedavilerinin ardından bugün taburcu edilecekleri açıklandı.
Manavgat Sevgi Hastanesi'nde tedavi altında olan turistler Olena İlyuschenko ve Oleksandr Kurbakov. Serik Aspendos Hastanesi'nde ise yaralılardan Andrii Kachan, Svitlana Stakhmych, İryna Naumova ve Kateryna Surzhok tedavi altına alındı.

Midibüs sürücüsü Celalettin Y gözaltına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2011 Salı 14:02:40
Güncelleme :20 Eylül 2011 Salı 14:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?