22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

‘Gıda denetim aracı’ hizmete girdi

‘ALO 174 GIDA DENETİM ARACI’  HİZMETE GİRDİ

Antalya İl Özel İdaresi tarafından Tarım İlçe Müdürlüğü’ne alınan ve 55 bin TL ye mal olan ‘Alo 174 Gıda Denetim Aracı’ Alanyalıların hizmetine sunuldu.

Gıda denetiminin daha kolay, hızlı ve sağlıklı yapılabilmesi için Alanya Tarım İlçe Müdürlüğü'ne tahsis edilen gıda kontrol aracı, törenle hizmete girdi. Törene Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, İl Tarım Müdürü Bedrullah Erçin, İlçe Tarım Müdürü Umut Olgun, Antalya İl Genel Meclisi Üyelerinden Zeki Tunç, Mustafa Sümbül, İbrahim Cephaneci, Ali Arslan, Yusuf Mayıslar, Alim Uysal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gıda denetimlerini yapacak donanımlı bir hizmet aracına ihtiyaç olduğunu belirten Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya gibi turistik öneme sahip bir ilçeye sağlık açısından son derece önemli ve gerekli bir aracın kazandırılmasında emeği geçen Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, İl Özel İdaresi, İl Genel Meclis Üyelerine teşekkür etti. Doğan,”Bu araç normal gıda denetimlerinin yanında Alo Gıda 174 hattına gelen şikayetlerin değerlendirilmesinde de büyük rol oynayacaktır” dedi.

Tam donanımlı Gıda Denetim Aracı sayesinde denetimlerde alınan numunelerin hijyenik ortamda İl Kontrol Laboratuvarı’na sağlıklı şekilde ulaştırılmasının sağlanacağını belirten Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, “Alınan numune ne kadar sağlıklı olursa olsun donanımlı araç olmaz ise laboratuvara ulaşıncaya kadar bozulur“ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 12:25:03
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 12:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?