1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Girne 'kardeş şehir' oldu

Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen ve KKTC Girne Belediye Başkanı Aygın, iki kenti kardeş yapan protokolü imzaladı. ‘Kardeş Şehir’ protokolü Girne’de imzalandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) Girne ile Muratpaşa, ‘Kardeş Şehir’ oldu. Girne ve Muratpaşa’yı Kardeş Şehir yapan protokol Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın arasında imzalandı. Girne’de imzalanan protokol ile iki kent arasında kültür, sanat, ekonomi ve çevre gibi konularda işbirliği gerçekleştirilecek.

Coğrafi ve iklim olarak birbirine benzeyen iki kentin uzun bir çalışma süreci sonrası kardeş şehir olduğuna dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, “Bu protokol ile kentlerimiz arasında kültür, sanat, ekonomik, spor ve çevre konularında işbirliği gerçekleştireceğiz. Antalya’dan Girne’ye bir dostluk köprüsü kurduk. Özellikle doğa sporları konusunda ortak çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

İki kent arasında işbirliğinin geliştirilmesi için çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Girne Belediye Başkanı Aygın da, “Umarım, protokolün yansımaları her iki kentte de en kısa sürede görülür. Bir çok alanda işbirliğine gidebiliriz, ortak ciddi çalışmalar gerçekleştirebiliriz. Biz uluslararası ilişkilerimizi kardeş şehirlerimizle geliştiriyoruz. Türkiye, Avrupa ve Uzakdoğu ülkeleri ile kardeş şehir protokolü imzaladık” diye konuştu.

Protokolün imzalanmasının ardından iki başkan birbirlerine kentlerine özgü armağanlar verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 15:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?