16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Gladyatörler şehre indi

GLADYATÖRLER ŞEHRE İNDİ

Roma döneminin profesyonel dövüşçüleri iri cüsseli gladyatörler, çelik miğferleri, kalkan ve kılıçları, ağları ve atlı arabaları ile Antalya'nın Serik ilçesinde yaşatılacak.

Yaklaşık 20 dönüm alana inşa edilen 800 kişilik arena, haftada üç gece Roma dönemini yaşamak isteyen konuklara kapılarını açacak. Elektrik yerine dev meşalelerin aydınlatacağı arenada, gladyatör dövüşlerini izlemek için gelenler içeriye girmeden önce Roma dönemi giysileri giyecek. 16 safkan atın çektiği gladyatör arabaları ile yarışların da düzenleneceği arenada, her şey antik Roma döneminin aynı olacak.

Gösteri merkezinin işletme müdürü Ali Akay, gladyatör olarak Serik'te yaşayan eski pehlivanların seçildiğini belirterek, "Eski ve yeni pehlivanlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Onlar da bu işe sıcak bakıyor" dedi. 16 pehlivanın haftada üç gece düzenlenecek gladyatör dövüşlerinde izleyenlere heyecanlı saatler yaşatacağını söyleyen Akay, yaklaşık 400 milyar liraya mal olacak tesisin hazırlığına 3 yıl önce başladıklarını belirtti. Tesiste elektrik kullanılmayacağını, aslına uygun olarak arenayı dev

meşalelerin aydınlatacağını belirten Akay, "Dev meşale ve odunlarla arenayı aydınlatacağız. Her şey eski Roma'da olduğu gibi olacak" dedi.

Arenaya 300 metrelik girişte bir açık pazar olacağını da ifade eden Akay, Serikli pazarcıların ürünlerini Roma giysileri içinde satacağını söyledi. Böyle bir tesisin Türkiye'de ilk olduğunu kaydeden Akay, 40 kişinin görev yapacağı tesiste tüm detayların gözden geçirildiğini söyledi. Akaay, gladyatörlerin giysilerinden kılıç ve kalkanlara, miğferden atlı arabalara kadar her şeyin aslına uygun olarak yapıldığını ve kendi el emekleri olduğunu belirtti.

GLADYATÖRLER ŞEHRE İNDİ
GLADYATÖRLER ŞEHRE İNDİ
GLADYATÖRLER ŞEHRE İNDİ
GLADYATÖRLER ŞEHRE İNDİ
GLADYATÖRLER ŞEHRE İNDİ
GLADYATÖRLER ŞEHRE İNDİ
GLADYATÖRLER ŞEHRE İNDİ
GLADYATÖRLER ŞEHRE İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 16:59:01
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 17:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?