1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Göçükteki bir cesede ulaşıldı

Döşemealtı ilçesi Çubukbeli mevkiindeki bir taş ocağında bir milyon ton ağırlıktaki kayaların altında kalan bir işçinin cesedine ulaşıldı.

Döşemealtı ilçesi Çubukbeli mevkiindeki kum çakıl ocağında 12 Şubat günü meydana gelen göçükte iş makineleriyle birlikte kayaların altında kalan operatörlerden Sami Demirtaş'ın cesedine ulaşıldı. İş makinesinin gövde kısmında olduğu belirlenen Demirtaş'ın kabin içerisinde havasız kalarak öldüğü düşünülüyor.

Göçük alanında oluşturulan kriz masasının başında durarak çalışmaları yöneten Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, ilk cesede ulaştıklarını belirterek "Kabin içerisinde sıkışarak ölmüş. Aracı vinç yardımıyla çıkardık. Şimdi diğer operatöre ulaşmaya çalışıyoruz" dedi. Çalışmaların gece devam edeceğini belirten Seyman, göçük altında kalan işçilerin yakınlarını da metin olmaya davet etti.

Yaklaşık 10 metrelik bir kazının ardından gün yüzüne çıkarılan iş makinesinin kabin bölümünü kesen sivil savunma ekipleri, Demirtaş'ın cesedine yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu ulaşabildi. Cesedi yakınlarının görmemesi için vatandaşlar uzaklaştırıldı. Göçük alanında o dakikadan sonra tam bir dram yaşandı. Eşinin yaşadığına inanan Aygül Demirtaş, çıkarılan cesedin eşine ait olduğunu öğrenince sinir krizleri geçirdi. Daha sonra bir vinç yardımıyla çıkarılan iş makinesi inceleme yapılmak üzere Döşemealtı ilçesine götürüldü.
Diğer işçi Mehmet Çevik'in cesedine ulaşılmaya çalışılıyor

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 10:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol ocak IP: 86.108.231.xxx Tarih : 16.02.2009 19:04:42

arkadaslar öncelikle vefat eden kardesimize ALLAH'tan rahmet yakınlarına ve akrabalarına baş sağlığı diliyorum bende iş makinası operatörüyüm yani vefat eden krdesimle meslektaşım umarım böyle talihsiz olaylar basımıza gelmez  birdaha canı veren allah alanda allah ama insan ister istemez üzülüyo herkese saygılar EROL OCAK BURSA