22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gökhan'ın hayali gerçekleşti

Lösemi hastası 15 yaşındaki Gökhan Çon, Sahil Güvenlik Komutanlığı botuna komutanlık etme hayalini gerçekleştirdi.

Antalya'da yaşayan lösemi hastası Gökhan Çon'un gemi komutanı olarak bot kullanma hayali kurması üzerine ailesi, Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye'ye başvurdu.

Derneğin, Çon'un hayalini gerçeğe dönüştürmek üzere Genelkurmay Başkanlığı'na yaptığı müracaat olumlu karşılandı. Verilen özel izinle Çon'un en büyük hayali gerçeğe dönüştü. Gökhan'ın hayalini gerçeğe dönüştürdüğü anları, AA ekibi görüntüledi.

Yüzbaşı kıyafeti giydirildi

Gökhan Çon'a özel olarak yaptırılan ''Yüzbaşı'' kıyafeti giydirildi. ''Yüzbaşı'' olarak Bodrum'daki marinada bulunan tekneleri denetleyen Gökhan Çon, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'ndan telsizle Bodrum açıklarında yasa dışı göç ihbarı yapılması üzerine ''Yüzbaşı'' Çon, TCSG 1 botu ile ortak operasyon başlattı.

Operasyonun sona ermesinin ardından ''Yüzbaşı'' Gökhan Çon, bir süre joyistiğe geçerek dümeni eline aldı. Gökhan Çon'un botu kullanırken yaşadığı keyif, adeta gözlerinden okundu.

''Hedefim kaptan olmak''

Gün sonunda duygularını AA muhabiri ile paylaşan Gökhan Çon, tek hayalinin Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarında kaptan olmak olduğunu söyledi. 

AA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar 16:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?