1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gökyüzü sevdalıları havalandı!

Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi tarafından düzenlenen ‘Yamaç Paraşüt Başlangıç Kursu’na katılan 12 aday kanatlarını çırpmaya başladı.

THK tarafından düzenlenen ve 22 Haziran’da başlayan Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu’nda teorik eğitimlerini tamamlayan adaylar, yer eğitimlerine Konyaaltı Beach Park konser alanında başladı. Yer eğitiminde kanadı tanımayı ve kanat kontrolünü öğrenecek adaylar, ilerleyen günlerde Korkuteli-Beğiç Köyü’ndeki yüksek yamaçlardan süzülme çalışması yapacak.

ANTALYA’YI MERKEZ YAPACAĞIZ
Antalya’yı ‘Yamaç Paraşüt Merkezi’ yapmayı hedeflediklerini belirten Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şube Başkanı Mustafa Furat, bu amaçla yola çıktıklarını söyledi. “Bunun için ilk adımı attık’ diyen Furat, bu sporu tüm gökyüzü sevdalılarının bilinçli ve uluslararası havacılık standartlarına uygun yapmasını sağlamanın da en önemli amaçlarının olduğunu bildirdi.

Kursa katılmak için 50 kişinin başvurduğu ancak bazı kriterlere göre 12 kişinin seçildiği bildirilirken, kurs süresinin 12 gün olacağı açıklandı. 12 günlük eğitim sonunda uçuş kontrolleri yapılan adaylar yeterli görülürse, sertifikalarını alabilecekleri belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 15:55:29
Güncelleme :24 Haziran 2009 Çarşamba 15:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?