21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Gölet törenle açıldı

Antalya Doyran Beldesi’ndeki Karagür Deresi üzerine inşa edilen göledin açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne’den uydu üzerinden yaptığı canlı bağlantı ile gerçekleştirildi. Açılışa Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesi köylülerle birlikte göledin çevresine fidan diken Vali Alaaddin Yüksel, doğaya karşı işlenen suçların cezasız kalmadığını açıkladı.

Dere yataklarının yerinin değiştirilmesi sonucu geçtiğimiz yıl Doyran ve Akdamlar Köyü’nde su baskınları meydana geldiğini hatırlatan Vali Alaaddin Yüksel, bu nedenle can ve mal kayıplarının olduğunu söyledi. Vali Alaaddin Yüksel, "Yatağı değiştirilen dere, geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda ’benden aldığınızı geri almasını da bilirim’ dedi. Bu nedenle tabiatı kızdırmadan bu kaynakları doğru kullanmamız gerekiyor. Bir musibet bin nasihatten daha önemli olduğunu bize yaşanan bu olayla gösterdi" diye konuştu.

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mustafa Altundal da Antalya’nın 18 kilometre kuzeybatısında yer alan Karagür Deresi’ndeki göledin yapımı için 2004 birim fiyatlarıyla 4.7 trilyon lira harcandığını açıkladı. Sulama inşaatının devam ettiğini bildiren Altundal, tesisin aynı zamanda bölgede meydana gelen su baskınlarını da önleyeceğini kaydederek, "Buradaki gölet 2.2 milyon metreküplük su depolayacak. Bununla Doyran Beldesi ile eski boğa çayının çevresindeki bin 700 dekarlık tarım arazisi de suya kavuşacak. Böylece yöredeki tarım arazilerinden yılda 1.1 trilyon liralık gelir artışı sağlanacak. Bin 400 kişiye de ek istihdam sağlanmış olacak" dedi.

Geçtiğimiz yıl meydana gelen taşkınların Karagür Deresi’nin yanısıra Doyrak Deresi’nden de kaynaklandığını bildiren Altundal, "Karagür Deresi’ne gölet inşa ederek bu sorunu ortadan kaldırdık. Doyran Deresi’ni de geçtiğimiz yıl meydana gelen yağışlardan sonra hemen ıslah ettik" şeklinde konuştu.

antalya
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 09:55:27
Güncelleme :22 Kasım 2004 Pazartesi 10:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?