21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Golf sahası' eylemi

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Antalya Şubesi üyeleri, Sorgun ormanına yapılmak istenen otel ve golf sahasını düzenlenen eylemle protesto etti.

Sorgun ormanında düzenlenen eyleme 103 çevreci katıldı. Grup adına basın açıklaması yapan TTKD Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz, yapılmak istenilen otel ve golf sahası için 3 bin 120 dönümlük ormanın yok edileceğini söyledi.

Binlerce yetişmiş asırlık çam ağacının kar uğruna yok edilmesine seyirci kalmayacaklarını belirten Gündüz, "Bölge turizmine baktığımızda bir gerçek görüyoruz. Manavgat Irmağı ve Titreyen Göl’ün güneyinde 22 adet büyük otel ve tatil köyü mevcutken, ancak bir tek arıtma tesisi var. Bu tesisler tam kapasiteli çalışsa da yeterli değildir ve turistik işletmelerin kimyasal atıkları borularla denize pompalanmaktadır. Unutmayalım ki en güzel kıyı alanına sahip ülkemiz, diğer ülkeler gibi Akdeniz’in korunmasına yönelik Paris Sözleşmesi ve Barselona Sözleşmesi’ni imzalamıştır ve bunun sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır" dedi.

Türkiye’nin sahip olduğu doğal güzelliklerin acımasızca yok edilmek istendiğini ifade eden Gündüz, "Bunun son örneğini Sorgun ormanında görmekteyiz. Sorgun ormanı 43 bin kuş çeşidi, 3-4 asırlık binlerce çam ağacı ve değişik çiçek türlerinin yaşadığı 3 bin 120 dönümlük bir cennet parçasıdır. Buranın yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Sorgun ormanı için Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe ile yaptığımız görüşmede buraya yapılmak istenilen otel ve golf sahası tahsisinin iptal edilmesini istedik. Tüm doğa ve çevre dostlarının Sorgun ormanına sahip çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 12:44:25
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 14:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?