22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Golf'te Türkiye'nin gururu oldu

Diyarbakır'da işçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Cahit Kaya, 13 yaşında tanıştığı İstanbul'da okul harçlığını çıkarmak için başladığı golf sporunda Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden tek Türk golfçu oldu.

Diyarbakır'da tekstil işçisi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen 25 yaşındaki Cahit Kaya, ailesiyle birlikte maddi durumları kötü olduğu için İstanbul'a taşındı. Burada hem okuyup hem de çeşitli işlerde çalışan Kaya, bu dönemde futbol oynamaya başladı.

Fatih Karagümrük Spor Kulübü'nde santrafor olarak forma giyen Kaya, başarılı futbolu ile Fenerbahçe ile görüşmelere başladı. Sarı-lacivertli kulüp ile sözleşme aşamasına gelen Kaya, bu sırada geçirdiği bir sakatlık nedeniyle yeşil sahalardan uzak kalmak zorunda kaldı. Bu sırada bir arkadaşının aracılığı ile okul harçlığını çıkartmak için Kemer Golf Kulübü'nde Caddie olarak işe başlayan Kaya, boş bulduğu zamanlarda golf oynamaya başladı.

PAKİSTAN'DA ŞAMPİYONLUK KAZANDI

Futbolda yaşadığı sakatlığın ardından hayatının golf sporu ile kaplandığını söyleyen Kaya, "Kemer Golf Kulübü'nde Jan Hildigstan isimli bir golfçuya caddielik yapıyordum. Golf sahasında fazla zaman geçirmeye başladıkça bu sporu sevdim. Boş zamanlarımda da golf oynuyordum. Caddieliğini yaptığım Jan Hildigstan benim oyunumdan etkilenerek tüm masraflarımı karşılayıp beni Pakistan'a gönderdi. Orada altı haftalık yoğun bir eğitim aldım ve golfla ilgili çok şey öğrendim. Pakistan tecrübesi ufkumu açtı. Orada oynadığım beş turnuvanın birinde şampiyon oldum" dedi.

Hayallerini hep yüksek tuttuğunu söyleyen Kaya, "Henüz çok küçüktüm ve performansım iyi değildi. Askerden döndükten sonra yoğun bir antrenman temposu içine girdim. 2006 yılında Federasyon Kupası'nı kazandım.Amatör olarak birincilik kupaları kazandım. Bir süre sonra profesyonelliğe yükselip Kemer Golf Kulübü'nde hoca olarak çalışmaya başladım. Bu sırada 4 yıl eğitim veren Farid Quedra Golf Akademisi'ne kabul edildim. Bu benim hayatımda dönüm noktasıydı" dedi.

Akademide öğrenim görenler arasında yapılan match play turnuvasında birinci olduğunu söyleyen Kaya, "Orada birinci olduğum için akademi şu anda beni tur oyuncusu yapmak için hazırlıyor. Dört aylık dönemde Danimarka Scan Plan Tour'da 10 turnuva oynadım. Mental konusunda eksiklerim vardı. İsveçli ünlü oyuncu Robert Karlsson'la tanıştım. O benim çalışma disiplinimi sevdi. Karlssson'ın daveti üzerine İsveç'te golf mental üzerine eğitim veren özel bir okula gittim ve orada iki ay öğrenim gördüm. Halen mental hocalığımı Robert Karlsson yapıyor"dedi.

AVRUPA'NIN EN İYİ GOLFÇULARINDAN KARLSSON'DAN DAHA İYİ DERECE YAPTI

Bir karşılaşmada Avrupa'nın en iyi 10 golfçusu arasında yer alan hocası Karlsson'dan daha iyi bir derece yaptığını söyleyen Kaya, "En büyük amacım European Tour'da oynamak. Türkiye'den birilerinin çıkıp golfun üst düzey yarışmalarında boy göstermesi gerekiyor. Ülkemizde golfun gelişmesi açısından bu çok önemli. Çünkü golfa başlayan genç oyuncuların örnek alması, bir hedef belirlemesi gerekiyor. Ayrıca bir gün İzmir ya da Diyarbakır'a golf akademileri kurmak istiyorum. Ülkemizde bu konuda yetenekli bir çok sporcunun olduğuna inanıyorum. Yeter ki onlara imkan verilsin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 11:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?