7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Golf'ün efsane ismi Antalya'da

Dünya golfünün en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen, Ryder Cup kaptanı Galli Ian Woosnam, özel bir turnuvaya katılmak için Antalya'ya geldi.

2007 yılı içinde Nick Faldo, Colin Montgomery ve Sam Torrance gibi golf dünyasının efsane isimlerini ağırlayan Antalya, bir büyük yıldızı daha ağırlıyor. 2006 yılında düzenlenen Ryder Cup'ta Avrupa takımının kaptanlığını yapan Galli Ian Woosnam özel bir turnuvaya katılmak üzere Antalya'ya geldi. Antalya Golf Kulübü'nde sahaya çıkan ünlü golfçüye hayranları büyük ilgi gösterdi. Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten ünlü golfçü, antrenman yaptığı Sultan Sahası'na hayran kaldı. Türk golfünün ve Belek'i son dönemde çok sık duyduğunu belirten Ian Woosnam, Türkiye'nin tanıtımını daha iyi yapmak için büyük organizasyonlar düzenlemesi gerektiğini söyledi.

44 ŞAMPİYONLUĞU VAR

1958 doğumlu Ian Woosnam, 'Big Five' diye anılan jenerasyonun önemli bir ismi olarak biliniyor. Ekibin diğer isimleri olan Seve Ballesteros, Nick Faldo, Bernhard Langer ve Sandy Lyle ile birlikte Ryder Cup mücadelelerinde Avrupa'yı öne çıkaran Woosnam kariyeri boyunca 44 turnuva şampiyonluğu yaşadı. 1991 yılında Masters'da zirveye çıkan Galli oyuncu 1987 ve 1990 yıllarında Avrupa'nın en fazla kazanan golfçüsü oldu. 1.64'lük boyuyla golfün en kısa boylu efsanelerinden biri olan Woosnam, Türkiye'de turnuvaya oynayan ilk major şampiyonu ünvanını da yakalayacak.

Antalya Golf Kulübü Müdürü Uğur Budak, Ian Woosnam gibi unutulmaz bir oyuncuyu Türkiye'de ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Kariyerinde major şampiyonluğu bulunan bir oyuncunun ilk defa Türkiye'de müsabaka oynayacağını ifade eden Woosnam "Antalya Golf Kulübü olarak böyle bir ilke ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 11:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?