1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gönüllü tiyatroculara kutlama

Tiyatro sanatçılarının, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayan Başkan Erdal Öner, arka bahçesi denilen Kepez’i, kültürde, sanatta, sosyal etkinlikte Antalya’nın merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, verdiği bir yemekle, gönüllü tiyatroculardan oluşan Kepez Belediye Tiyatro Topluluğu’nun, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı. Başkan Öner, yemekte Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun açtığı kursları tamamlayan gönüllü tiyatroculara sertifikalarını da verdi.

Konuşmasına tiyatro sanatçılarının, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayarak başlayan Öner, arka bahçe denilen Kepez’i, kültürde, sanatta ve sosyal etkinlikte Antalya’nın merkezi haline getirdiklerini söyledi. Gönüllü tiyatrocuların katılımıyla kurdukları Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun, 3 yıl gibi bir zamanda Türkiye’de ses getiren çok başarılı oyunlar sahnelediğine işaret eden Öner, Kepez’de sanatın gelişmesine yaptığı hizmetlerle vesile olan Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu Eğitmeni Gökhan Avkıran’a, gönüllü tiyatroculara teşekkür etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi ‘Sanatçı, alnında ışığı hisseden insandır’ diyen Öner, “Bizler o ışığı sizlerden alıyoruz. Her söze verilecek en doğru cevap, tiyatro sahnelerinden verilir. Çünkü sizler, insana, insanı insanla anlatıyorsunuz. Sanata ve tiyatroya olan saygıyı bilen ve öğreten gençler yetiştirmek görevimiz, dedik. Bizler de 5 yıldır bu inançla Kepez’den hayata yeni seyirciler, tiyatrocular kazandırdık. Hepsi de yetenekli, yürekli cesur; en önemlisi sanat ve sanatçı dostu” dedi.

Tiyatronun insan hayatının aynası olduğunu vurgu yapan Başkan Öner, “Tiyatro hayattır, dayatmalara karşı baş kaldırmadır. Sanatsal kaygıyla hazırlanan oyunların sizlere yakıştığına gönülden inanan kendi adıma hepimizin aradığı nitelikli yaşamın, nitelikli sanatla var olacağı inancımı sizlerle paylaşmak isterim. Gününüz kutlu ve mutlu olsun. Tiyatro dolu günlere”

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 12:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?