22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Görme engelliler sorunlarını dile getirdi

Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Avukat Ramazan Oral ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cihan Bulut ile bir süre görüşen Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Ramazan Oral, Dünya Özürlüler Günü’nü kutlama niteliğinde değil bir muhasebe günü şeklinde değerlendirdiklerini belirterek sorunlarını dile getirdi. Resmi kurumların istihdam ettiği görmeyen sayısının son 10 yıldır yok denecek kadar azaldığına dikkat çeken Oral, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cihan Bulut’tan destek istedi. Oral, "Bir arkadaşımız bile resmi kurum kadrolarında işe başladığında biz bayram yapıyoruz" dedi.

Görme engelli vatandaşların içme suyundan indirimli ya da ücretsiz yararlanması konusunda girişim başlattıklarını hatırlatan Oral, özel halk otobüslerinden de ücretsiz yararlanılması konusunda Başkan Vekili Cihan Bulut’dan destek istedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cihan Bulut, Büyükşehir Belediyesi’nin göreve geldiği günden bugüne kadar engelli vatandaşlara büyük bir hassasiyetle yaklaştığını belirterek, "Yaptığımız ilk tadilatlardan bir tanesi engelli asansörü oldu. Sizlerin sorunları bizlerin de sorunudur. İçme suyu konusundaki girişiminiz ASAT Bütçe Komisyonu’nda inceleniyor ve en kısa zamanda neticelenecek. Özel halk otobüsleri konusunda ise ilgililer ve yetkililer ile gerekli görüşmeleri en kısa zamanda yapacağız" şeklinde konuştu.


Antalya’da yapılan alt yapı çalışmalarını da değerlendiren Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Ramazan Oral, "Yapılan çalışmalardan dolayı biz pek bir sıkıntı çekmiyoruz. Çünkü hayatın içinde gören insanlardan farklı bir yerimiz yok. Biz de halk otobüsüne, minibüse binip ulaşım sağlıyor, kaldırımlarda onlarla birlikte bizler de yürüyoruz. Yıllar önce yapılması gerekenler bugün yapılıyor. Bu tür çalışmalarda halk olarak gereken sabrı göstermeliyiz" ifadesini kullandı.

Oral, görüşmenin sonunda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cihan Bulut’a Altı Nokta Körler Derneği’nin tanıtım CD’sini takdim etti.

antalya
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 13:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?