16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Görme engellilere kurs

GÖRME ENGELLİLERE KURS

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi işbirliği ile çeşitli illerden gelen görme engelli vatandaşlara beyaz baston kullanma kursu veriliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın eşi Dr. Günseli Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik evi Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen kursu ziyaret ederek kursiyerlere destek verdi. Kursiyerlerle sohbet eden Günseli Akaydın, gerçekleştirilen eğitimin önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, katılımcılara başarılar diledi. Görme özürlü vatandaşlara yönelik uygulanan eğitim programında Ankara, Amasya, Kayseri, Aydın ve Antalya’dan kursa katılan 15 görme engelli 5 gün boyunca beyaz baston kullanma eğitimi alacak. Balıkesir’den görme engelli öğretmen Hüseyin Dermen tarafından verilen beyaz baston kullanma kursu sonunda katılımcılara belgeleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından beyaz baston hediye edilecek. Konaklama ve ulaşım masrafları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan kursiyerler, Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, kültürel etkinlikte de bulunacak.

Verilen eğitim ile ilgili açıklama yapan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Duygu Batmaz, kursun önemine değinerek, “Görme engellilerin toplum içinde erişebilirliliklerini kolaylaştırmak amacıyla bu eğitimi yapmaya karar verdik. Kursiyerlerimize beyaz baston kullanma eğitimi veriyoruz. Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi ile ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Kursiyerlerimiz çeşitli illerden geldi. Bu eğitim sonunda kendi bölgelerindeki derneklerinde bu çalışmayı arkadaşlarına aktaracaklar. Toplumsal fayda niteliğinde bir çalışma olacağına inanıyorum” diye konuştu.

GÖRME ENGELLİLERE KURS
GÖRME ENGELLİLERE KURS
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 11:48:00
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 11:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?