22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Görme engellilerin at keyfi

"Engelsiz Yaşam Projesi" kapsamında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Antalya'ya gelen görme engelliler ata bindi. Bir hafta boyunca kentte kamp yapacak görme engelliler, ata binmenin çok keyifli olduğunu söyledi.

Engelsiz Yaşam Projesi kapsamında biraraya gelen 6 kişilik alternatif kamp gönüllüsü, engellilere yönelik düzenledikleri kamp çalışmalarına Kaş ve Fethiye'den sonra son olarak Antalya'da başladı. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ve bir haftalık kamp süresince çeşitli sportif faaliyetlerde bulunan 13 görme engelli, bugün Düzletçamı mevkiinde bulunan Bagana Horse Club'e gelerek ata binmenin keyfini çıkardı. Ata ilk defa binen görme engellilerin çok mutlu oldukları gözlendi.

Kampa Fethiye'den katılan Güler Güntekin başlangıçta içinde bir korku olduğunu; ancak şu anda yapamayacağı ve başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Kampı düzenleyen herkese teşekkür eden Güntekin, ata daha önce hiç binmediğini de ifade etti.
Mustafa Gürel ise kampa kaynaşmak ve dostluk adına katıldığını dile getirerek, "Türkiye'de görme engellilerin birçok sporu yapamayacağı düşünülüyor. Ben görme engelliyim ve şu an ata biniyorum. Bunun dışında pek çok sportif faaliyetlerde bulunuyorum" şeklinde konuştu.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren kamp gönüllüsü Alp Kaan Koçak, yüzme, dalış, binicilik, ritim gibi birçok aktivite düzenlediklerini vurguladı. Engellilerin düzenlenen sportif etkinlikleri ilk kez yaptıklarını kaydeden Koçak, "Engelli arkadaşlarımız arasında ilk defa havuza giren, dans eden ve ata binenler var. Kendi başına bir şeyler yaptıklarının farkına varmak onlar için çok önemli, güven kazandılar. Herkes burada birbirine gönüllü olarak yardımcı oluyor ve bundan çok hoşlanıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 12:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?