1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Görme engellilerin baston sevinci

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın eşi Dr. Günseli Akaydın, Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi’ni ziyaret ederek, 100 baston yardımında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Duygu Batmaz’ın da katıldığı ziyarette, Günseli Akaydın, Dernek Başkanı Tahsin Kaya ve görme engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Dernek üyeleri ile sohbet eden Akaydın, sorunlarını dinledi. Derneğin çalışmaları hakkında bilgiler alan Dr. Günseli Akaydın, Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşların yanında olduklarını ifade etti.

KURS AÇILACAK

ASMEK bünyesinde görme engelli çocuk ve gençlere kabartma alfabe öğretilecek bir kurs açılması konusundaki düşüncelerini dernek üyeleri ile paylaşan Akaydın, “Görme engellilerin bu alfabeyi öğrenmeleri yaşam kaliteleri ve istihdam için çok önemli. Ama öncelikle Antalya’daki görme engellilerin oranını saptamak gerek. Bununla ilgili sağlıklı bir veri yok” dedi. Daha sonra Dr. Günseli Akaydın, Altı Nokta Körler Derneği’ne, üyelerinin ihtiyacı olan 100 adet baston ile Mehmet Ali Bakıcı’nın Gönül Gözü adlı kitabından hediye etti.

Bu anlamlı hediyeden dolayı Başkan Mustafa Akaydın ve eşi Günseli Akaydın’a teşekkür eden Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Tahsin Kaya, “Geçtiğimiz hafta Başkan Akaydın’ı makamında ziyaret etmiş, bastona ihtiyacımız olduğunu dile getirmiştim. Hemen ilgileneceğini söyledi. Baston bizim elimiz, ayağımız, gözümüz. Bugün de Günseli Akaydın bizi ziyaret ederek, 100 baston hediye etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 12:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?