15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Görsel kirliliğe izin yok!

ZABITA GÖRSEL KİRLİLİĞE İZİN VERMİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, kentte görüntü kirliliğini önlemek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kaldırım işgalleri, dilenci ve seyyar satıcılara göz açtırmayan zabıta ekipleri, haziran ayından bu yana kaldırım işgali yapan 87 araca, araç trafiğine kapalı yolları kullanan 163 motosiklet ve bisiklet sürücüsüne emniyet görevlileri ile birlikte cezai işlem uyguladı. Ekipler, Yener Ulusoy Bulvarı, 100. Yıl Bulvarı ve Güllük Caddesi’nde de stant kuran 57 kişiye ceza uygularken, 45 seyyar satıcı arabasına da el koydu.

Zabıta Daire Başkanı Ahmet Özkan, Büyükşehir Belediyesi olarak görüntü kirliliği izin vermeyeceklerini söyledi. Zabıta ekiplerinin sabah saatlerinden itibaren caddelere çıkarak çalışmaya başladığını ifade eden Özkan, özellikle kaldırım işgallerine göz yummadıklarını kaydetti. Öncelikle kuralları uymayanları uyardıklarını vurgulayan Özkan, aynı davranışların tekrarlanması durumunda cezai işlemler uyguladıklarını söyledi. Ahmet Özkan, son dönemki çalışmalarıyla görüntü kirliliğinin gözle görülür şekilde azaldığını kaydetti.

ZABITA GÖRSEL KİRLİLİĞE İZİN VERMİYOR
ZABITA GÖRSEL KİRLİLİĞE İZİN VERMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 14:51:00
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 14:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?