21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Görümceden geline böbrek

(ÖZEL HABER) GÖRÜMCEDEN GELİNE BÖBREK BAĞIŞI

Antalya'da yaşayan Hatice Yıldız Yapar, görümcesinin bağışladığı böbrekle yeniden hayata tutundu.

Antalya'da turizm sektöründe çalışan iki çocuk annesi 47 yaşındaki Hatice Yıldız Yapar, bir ay önce çalıştığı işyerinde katıldığı sağlık kontrolünde yüksek tansiyonu olduğunu öğrendi. Yüksek tansiyonun kalpten kaynaklandığı düşünen Yapar, acilen hastaneye başvurdu. Hatice Yapar'a, yapılan tetkiklerinin ardından 2 böbreğinin iflas ettiği ve böbrek nakil yapılması gerektiği söylendi.

Medical Park Antalya Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Hatice Yapar'a böbrek bağışı yapmak isteyen yakınlarının doku değerleri ölçülmeye başlandı. Hatice Yapar'ın İzmir'den gelen yakınlarının da doku değerleri tutmayınca devreye İstanbul'da yaşayan 44 yaşındaki görümcesi Sibel Yapar, tahlil sonuçlarını Antalya'ya gönderdi. Organ bağışçısı olabileceği ortaya çıkan Sibel Yapar, Antalya'ya gelerek yengesine tereddüt etmeden böbreğini bağışladı.

 

"GÖRÜMCEM ÖRNEK BİR DAVRANIŞA İMZA ATTI"

Gelin görümce arasında örnek bir davranışa imza attıklarını söyleyen Hatice Yıldız Yapar, "Türkiye'de gelin görümce arasındaki anlaşmazlıklar düşünüldüğünde biz, örnek bir davranış gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Bizim gelin görümce gibi bir sıkıntımız yok. Bence kimsenin de olmaması gerekiyor. 9 yıldır evliyim ve aramızda öyle bir problem olmadı. Kardeş gibiyiz. Birbirimizi çok severiz, çok iyi anlaşırız. Böbreklerimiz de çok iyi anlaştı. Ben, görümceme bir hayat borçluyum, bana yeniden hayatımı

verdi. Çok büyük bir örnek davranışa imza attı. O bana hayat verdi, bizi ailece mutu etti" diye konuştu.

 

"ARTIK KARDEŞ OLDUK"

Sibel Yapar da, yengesine böbrek verdiği için mutlu olduğunu belirterek, "Bizim yengemle aramızda hiçbir zaman sorun olmadı. Bu böbrek bağışıyla aramızda bir kardeşlik oldu. Ben aynı durumda olsam yengem de bana böbreğini bağışlardı. İnşallah yengem sağlığına kavuşacak. Her şey sağlık olduğu zaman daha güzel oluyor" dedi.

Çok mutlu olduğunu söyleyen Hatice Yıldız Yapar'ın eşi mimar Sinan Yapar da, "Biri hayat arkadaşım, diğeri canımdan bir parça, kız kardeşim. Kız kardeşim eşime böbrek verdi. Kardeşim benim hayatımdaki düzeni sağlamış oldu. Eşimin sağlığına kavuşmasını sağladı. Kardeşime sonsuz teşekkür ediyorum. Her ikisinin de son derece sağlıklı olması beni ayrıca mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

(ÖZEL HABER) GÖRÜMCEDEN GELİNE BÖBREK BAĞIŞI
(ÖZEL HABER) GÖRÜMCEDEN GELİNE BÖBREK BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2011 Cumartesi 11:26:02
Güncelleme :2 Temmuz 2011 Cumartesi 13:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?