7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Gösteriyi sandalyede tamamladı

Düşüp sakatlanan opera sanatçısı gösteriyi sandalyede tamamladı


Antalya’da devam eden 14. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Tosca Operası’nın solisti Reyhan Görbil, üçüncü perdede kayarak düştü.

 
Dizinin çıktığı bildirilen ve sahnede seyirciler arasındaki bir doktorun müdahale ettiği sanatçı, gösteriyi sandalyeye oturarak tamamladı.
14. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde İzmir Devlet Opera ve Balesi, Atatürk’ün en sevdiği opera olan Tosca Operası’nı sahneledi.


Aytaç Manizade’nin sahneye koyduğu, Giacomo Puccini’nin ölümsüz eseri Tosca’yı Şef Tulio Gagliardo Varas yönetti.


Dekorları Tayfun Çebi’ye, kostümleri Sevtaç Demirer Ulaş’a, ışık düzeni Müfit Özbek’e ait eserde güzel, ünlü ve kıskanç şarkıcı Tosca’nın ressam sevgilisi Mario Cavaradossi ile İtalya Roma dekorundaki aşkları ve mutsuz sonunun anlatıldığı üç perdelik oyunun son bölümünde ayağı kayarak düşen soprano Reyhan Görbil’i, tenor Aydın Uştuk kaldırmaya çalıştı.


Görbil’in çok acı çektiğini söylemesi üzerine seyirciler arasında bulunan bir doktor sahneye gelerek Görbil’i muayene etti. Bir süre daha yerde kalan Görbil, sandalyeye oturarak gösterisini tamamladı. Görbil, oyunun sonunda seyircilerden büyük alkış aldı. Soprano Reyhan Görbil,  yaptığı açıklamada, eserin üçüncü perdesinde bir anda ayağının kaydığını ve düştüğünü söyledi.


Dizinde büyük bir acı hissettiğini ve diz kapağının, olması gereken yerde bir boşluk oluştuğunu belirten Görbil, şöyle konuştu:
"Sol dizim sol tarafa doğru kaydı. Seyirciler arasında bulunan bir doktor müdahale yaptı. Sahnenin bitmesine 10-15 dakikam kalmıştı.
Temsili bitirmeden ayrılmaya kıyamadım. Eseri yarım bırakamazdım, bana yakışmazdı. Çünkü sesimde bir şey yoktu. Dizime bandaj yapıldı ve sprey sıkıldı. 10 dakika daha dayandım. Akşam da hastaneye gittik. Anadolu Ateşi Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, ekibiyle hastaneye geldi.

 
Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum." Eser sırasında sadece kendisinin değil seyircilerin de bazı kazalar geçirdiğini kaydeden Görbil, "Rejisörümüz ve bir seyirci daha merdivenlerden düştü. Seyirciler arasında bulunan müsteşarımızın eşi de benim yaşadığım olaydan etkilenerek fenalaştı ve kusmaya başladı. Kalp krizi geçirdiğini sandık. Üst üste o kadar çok olay oldu ki. Bunların hepsi 20 dakika içinde gerçekleşti" dedi.


Öte yandan, Aspendos Opera ve Bale Festivalinin ikinci yılında, Tosca Operası’nda sahne alan soprano Nilgün Akerman, kalenin burcundan atlayarak intihar ettiği sahnede altta bulunan yatağın dışına düşmüş ve ayak bileğini incitmişti.
Sahne arkasında kurum doktoru tarafından müdahale edilen sanatçı, diğer solistlerin koluna girerek sahneye kadar gelmiş ve gösterisini tamamlamıştı

 

Miliyet internet
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 12:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?