21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Gövdesini daha fazla taşıyamadı

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılot Beldesinin sembolü olan 500 yıllık olduğu tahmin edilen Koca Pelit, gövdesini taşıyamayarak yıkıldı.

Kızılot Beldesi Merkez Camii önünde bulunan ve Kızılot’un sembolü olan ve 500 yıllık olduğu tahmin edilen Koca Pelit, gövdesini taşıyamayarak yıkıldı.

Caminin önünde bulunan İhsan Keçer'e ait ev ile cami arasında bulunan yola yıkılan Pelit Ağacı, caminin istinat duvarını yıkarken, evin önünde park halindeki 07 LU 491 plakalı otomobile büyük çapta zarar verdi.

Kızılot Merkez Camii önünde bulunan ve köylüler tarafından Koca Pelit olarak bilinen ağacın Kızılot'un simgesi olduğunu, gerek camiye gelen köylülerin gerekse güneşten bunalanların gölgesinde oturup serinlediğini belirten Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer “Caminin istinat duvarı yapımı ve camide tadilat yaparken Orman İşletmesinden gelen mühendis arkadaşlar pelit ağacını incelemiş ve en az 500 yıllık olduğunu söylemişlerdi. Kızılot için simge haline gelen Koca Pelit'in yaşlanarak artık gövdesini taşıyamaz hale gelmesi ve yıkılması Kızılot'ta yaşayan herkesi üzdü. Artık elden gelen bir şey yok, böylesine güzel bir simgemizi kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Belediye olarak Koca Pelit'in kökünün bulunduğu yere bir Pelit ağacı dikerek Koca Pelit’i hep hatırlayacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 19:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?