1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Göynük'te satılık cami isyanı!

Antalya'nın turizm merkezi Göynük'teki satılık cami haberinin ardından harekete geçen Beldibililer, imza toplayıp müftülüğe "camimiz satılmasın" diye dilekçe verdi.

Göynük'te, dört ay önce ibadete açılan Göynük Merkez Eyüp Sultan Camii'nin üzerine yapıldığı 29 hisseli arsanın 20.5 metrekarelik hissesi ihale yöntemiyle satılığa çıktı. 4 Mayıs'ta yapılacak ihalenin tartışmaları sürerken, bu kez Antalya'nın bir diğer turizm merkezi Konyaaltı İlçesine bağlı Beldibi'nde de "satılık cami" dedikodusu ortaya atıldı. Turizmcilerin camilerinin yerini almak için girişimde bulunduğunu öne süren Beldibililer, imza toplayıp müftülüğe başvurdu.

CAMİYİ SATTIRMAYIZ

Mahalle sakinlerinden Hayrettin Kuru, bölgede bulunan otellerin denize yakın bir yerde olan caminin yerini almak için başvurduğunu duyduklarını belirterek "1978 yılında ibadete açılan camimiz, yeri itibariyle çok değerli bir cami. Hem yerleşkemizin merkezinde olması hem de denizi görüyor olması turizmcilerin iştahını kabartabilir. Ancak bu güne kadar çok sayıda başbakanın cumhurbaşkanının namaz kıldığı camimizin hiçbir şekilde satılmasına müsaade etmeyiz. Bölge sakinleriyle imza toplayıp müftülüğe başvurduk" dedi.

ENDİŞEYE GEREK YOK

Müftülük ise caminin satılamayacağını belirterek, kendilerine de bu yönde bir başvuru olmadığını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olan caminin yerinin satılmasının söz konusu olamayacağını belirten müftülük, "Bu olay sadece dedikodudan ibarettir. Vatandaşlarımızın endişelenmelerine gerek yok. Zaten bize böyle bir başvuruda bulunan olmadı" açıklaması yaptı.

4 MAYIS'TA İHALEYLE SATILACAK

Bu arada Göynük Camiini yaptıran Göynük Camileri ve Kuran Kursu Yaptırma Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği'nin ikinci Başkanı emekli imam Rüştü Artan, 4 Mayıs'ta ihaleyle satılacak cami arsasına talip olduklarını söyledi. Tartışmalara neden olan camiyle ilgili bilgi veren Artan, şunları söyledi: "Bu caminin yerinde ihtiyaçları karşılayamayan 150 kişilik bir cami vardı. İnsanlar kışın yağmur çamurda, yazın da sıcakta namaz kılıyordu. Bu nedenle yeni bir cami yapılması için girişimlere başladık."

28 KİŞİ HİSSESİNİ VERDİ BİR KİŞİ VERMEDİ

Eski camiyi yıkarak yerine yeni bir cami yapmak için çalışma başlattıklarını belirten Artan, sözlerine şöyle devam etti: "Camiyi yapacağımız bin 112 metrekare arsa, imar planında cami yeri olarak geçmesine rağmen yeni caminin yapım aşamasında tapu sorunu yaşandı. Caminin yapılacağı arsa 29 kişiye paylaştırılan hisseli bir arsa çıktı. Bizde hissedarların bazılarından bağış yoluyla bazılarına ücretini ödeyerek 28 hisseyi aldık. Ancak Sait isminde bir hissedar 20.5 metrekare hissesini vermek istemedi."

Bunun üzerine ortaklığın giderilmesi için dava açtıklarını anlatan Artan, şunları söyledi: "İlk olarak hissesini vermeyen arkadaşa 10 bin TL teklif ettik ama yine hissesini vermeye yanaşmadı. Bunun üzerine dava açtık ve mahkeme 20.5 metrekare arsanın 5 Mayıs'ta ihale yoluyla satılmasına karar verdi. Biz dernek olarak ihaleye gireceğiz. Bu arada arsanın değeri hesaplandı. Muhtemelen bin TL gibi bir fiyatla satılacak. Bu arada ihtiyaç olduğu için 2 bin kişilik yeni camiyi yaptık ve altı ay önce ibadete açtık."

ALLAHIN EVİ SATILIR MI?

Bölgeye en yakın caminin üç kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyen bölge sakinleri de üzerinde cami inşa edilen arsanın satılmasına tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 16:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?