22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Göz sağlığına dikkat

BİLGİSAYAR KULLANANLAR GÖZ SAĞLIĞINA DİKKAT

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çaybaşı ASMEK merkezinde kursiyerlere yönelik göz sağlığı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bilgilendirme toplantıları ile halkı aydınlatmayı sürdürüyor. Medical Park Hastanesi işbirliği ile düzenlenen toplantıda Çaybaşı ASMEK kursiyerleri göz sağlığı konusunda bilgilendirildi. Op. Dr. Filiz Müftüoğlu aşırı bilgisayar kullanımından kaynaklanan ve göz sağlığını tehlikeye sokan, 'kuru göz' sendromu hakkında bilgi verdi.

Normal bir insanın dakikada ortalama 20 kez göz kırpması yaşadığını ve bu sürenin bilgisayar başında dakikada 5'e indiğini ifade eden Dr. Müftüoğlu, “Uzun süre bilgisayar kullanan insanlar belirli aralıklarla mola vermeli. Göz kırpmasında yaşanan seyreklik göz tabakasında kuru göz sendromuna yol açıyor” diye konuştu.

Çocukların bilgisayar başında geçirdikleri zamanın veliler tarafından kontrol altına alınması gerektiğine dikkat çeken Dr. Filiz Müftüoğlu, “Daha önceleri ileri yaşlarda görülen kuru göz sendromu hastalığı daha erken yaşlarda görünür hale geldi. Özellikle çocuklarda buna dikkat edilmeli” dedi. Dr. Müftüoğlu, bilgisayar kullanımında ışığın iyi ayarlanması gerektiğini vurgulayarak, uzun süre bilgisayar başında iş yapmak zorunda olanların damla ve ılık çay masajı uygulayarak gözü dinlendirebileceklerini belirterek, aşırı göz yanmaları ve ağrı duyanların hekime başvurmalarını önerdi.

BİLGİSAYAR KULLANANLAR GÖZ SAĞLIĞINA DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 13:50:05
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 17:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?