21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Gözaltına alınan DTP'liler serbest

Antalya'da, gösteri yaparak terörist Abdullah Öcalan lehine slogan atmaktan adliyeye sevk edilen 14 kişiden 11'i savcılıkça serbest bırakılırken 2 kişi de tutuklandı. Bir kişi de mahkemece serbest bırakıldı.

Antalya'da gösteri yaparak terörist Öcalan lehine slogan atmaktan adliyeye sevk edilen 14 kişiden 11'i serbest bırakılırken 3 kişi de tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tarafından 2 kişi tutuklandı, 1 kişi de serbest bırakıldı.
DTP İl Başkanı Cevdet Çağlar, Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Tamar'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DTP İl Başkanı Cevdet Çağlar, gözaltına alınmalarının nedeninin bir basın açıklaması olduğunu belirterek "Bu basın açıklaması İmralı Cezaevi ve Metris Cezaevi'ndeki işkencelerle ilgiliydi. Bu basın açıklamasından sonra gözaltına alındık. Bir siyasi partinin il başkanının gözaltına alınması iyi değildir" dedi.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılan DTP İl Başkanı Cevdet Çağlar, basın mensuplarının sorularını cevapladıktan sonra Antalya Adliye Sarayı'ndan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?