1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Gözlem Şenliği'ne yoğun ilgi

"12. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği" kapsamında Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde TUBİTAK tarafından "Halk Etkinliği" düzenlendi.

Uluslararası Astronomi Birliği (IAU), Galileo Galilei'nin teleskopla yaptığı ilk gökyüzü gözleminin 400. yıldönümü sebebiyle 2009 yılını "Dünya Astronomi Yılı" ilan etmiş, UNESCO ve Birleşmiş Milletler de bu kararın ardından 2009'u "Dünya Astronomi Yılı" olarak kabul etmişti.

Bu nedenle "2009 Dünya Astronomi Yılı" nedeni ile TUBİTAK tarafından Antalya'da düzenlenen "12. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği" etkinlikleri kapsamında Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde bulunan TUBİTAK Gözlem Evi'nin bahçesinde
"Halk Etkinliği" gerçekleştirildi.

Etkinlik hakkında bilgi veren TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Zeki Eker, "Şenliğin amacı Astronomiyi ve bilimi sevdirmek, vatandaşları gökbilime özendirmek, onlara bu alanda kapsamlı bilgiler vermek. Burada vatandaşlara ve amatör gökbilimciler teleskop uzmanları eşliğinde gökcisimlerini gözlüyorlar ve gördükleri hakkında çeşitli bilgiler alıyorlar." şeklinde konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde devam eden "Halk Etkinliği" 29 Temmuz akşamı yapılacak gözlem ile sona erecek.


 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 09:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?