22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

‘Gözleri Çelik Mavisi’ sergisi açıldı

AKM’DE ‘GÖZLERİ ÇELİK MAVİSİ’ SERGİSİ AÇILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle açılan sergide Atatürk’ün çoğu hiç yayınlanmamış 300 fotoğrafı Antalyalılarla buluşturuldu.

Yayıncı Fahri Özdemir’in derlediği fotoğraflardan oluşan ‘Gözleri Çelik Mavisi’ adlı serginin açılışını Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akaydın, Gazeteci-Mimar Aydın Boysan, Yazar Hıfzı Topuz, ANSET Genel Müdürü Sancar Sayın, AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal ve Fahri Özdemir birlikte gerçekleştirdi. Sergi açış konuşmasında Türkiye’nin en büyük bayramını kutladıklarını vurgulayan Başkan Akaydın, “Atatürk hayatta olsaydı Antalya’dan hiç ayrılmak istemezdi” diye konuştu.

BOYSAN VE TOPUZ İLE NEŞELİ ANLAR

Aydın Boysan, esprileriyle izleyicileri neşeye boğduğu konuşmasında, Cumhuriyetten iki yıl önce, Padişah Vahdettin hayatta iken dünyaya geldiğini, Atatürk’ü altı yaşında gördüğünü belirterek, “Bereket ki Atatürk bu dünyaya geldi, bereket ki bu ülkenin başına geçti” dedi. “Demokrasi madrabazları” olarak nitelendirdiği kesimlerin, bugünkü uygulamaları demokrasi diye yutturmaya çalıştıklarını belirten Aydın Boysan, “Bugün gelinen hal dramatik bir hal” diye konuştu. ‘Gözleri Çelik Mavisi’nin diğer konuğu Hıfzı Topuz, “Ankara nasıl ki Cumhuriyetin başkenti ise, Antalya da devrimciliğin, laikliğin ve Atatürkçülüğün başkentidir” ifadelerini kullandı.

DÖRT BÜYÜK KOLEKSİYON AKSAV ARŞİVİNDE

Sergi sahibi Fahri Özdemir, Çanakkale fotoğrafları koleksiyonu, Kurtuluş Savaşı fotoğrafları koleksiyonu, Atatürk fotoğrafları koleksiyonu ve Ziya Gökalp’ten bu yana tüm şairlerin el yazılarından oluşan koleksiyon olmak üzere, dört büyük koleksiyona sahip olduğunu belirterek, bu koleksiyonları Antalya Kültür Sanat Vakfı arşivine devredeceğini bildirdi.

Sergi programı içinde, Moğollar grubundan Cahit Berkay’ın mini konseri de yer aldı.

İMZA TÖRENİNDE KİTAP KUYRUĞU

Cahit Berkay’ın dinletisinin ardından Aydın Boysan ve Hıfzı Topuz okuyucularına kitaplarını imzaladı. Çok sayıda okuyucunun kuyruğa girdiği imza töreninde, Fahri Özdemir’in Atatürk fotoğrafları koleksiyonundan titizlikle seçilerek hazırlanan ‘Gözleri Çelik Mavisi’ adlı albüm-kitap da sanatseverlerle buluşturuldu. Atatürk'ün daha önce yayımlanmamış fotoğraflarının yanı sıra sözlerinin de yer aldığı albümü, Başkan Akaydın imzalayarak sergi konuklarına armağan etti.

AKM’DE ‘GÖZLERİ ÇELİK MAVİSİ’ SERGİSİ AÇILDI
AKM’DE ‘GÖZLERİ ÇELİK MAVİSİ’ SERGİSİ AÇILDI
AKM’DE ‘GÖZLERİ ÇELİK MAVİSİ’ SERGİSİ AÇILDI
AKM’DE ‘GÖZLERİ ÇELİK MAVİSİ’ SERGİSİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2010 Cumartesi 11:46:00
Güncelleme :30 Ekim 2010 Cumartesi 13:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?