22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

GP Antalya İl Yöneticisi Yılmaz'ı 'Chat Arkadaşı' öldürmüş

Antalya'da, internette chat yaparken tanıştığı Genç Parti (GP) Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Sekreteri Zeynep Yılmaz'ın daveti üzerine geldiği Antalya'da, Yılmaz'la birkaç gün birlikte olduktan sonra aralarında çıkan tartışma sonucu öldürdüğü iddia edilen zanlı Fırat Yılmaz, bugün emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevkedildi. Zeynep Yılmaz'ı kasten öldürmediğini belirten zanlı Yılmaz, olayın aralarındaki tartışma sırasında kazayla gerçekleştiğini söyledi.


Bahçelievler Mahallesi Pamir Caddesi Murat Atsız Apartmanı'nda meydana gelen olayda GP Antalya İl Sekreteri Zeynep Yılmaz (55), 14 Nisan günü sabah saatlerinde ölü olarak bulunmuştu. Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatılarak öldürülen Zeynep Yılmaz'ın telefon kayıtları ve partide kullandığı bilgisayar incelendi. Yapılan incelemelerde Ordu'da yaşayan Fırat Yılmaz (32) ile internet yoluyla tanıştığı ve Yılmaz'ın tanışmanın ardından Antalya'ya geldiği anlaşıldı. Ordu'ya giden Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri Fırat Yılmaz'ı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Yılmaz, yapılan sorgulamasında cinayeti işlediğini itiraf etti, ancak Zeynep Yılmaz'ı kazayla öldürdüğünü söyledi. Fırat Yılmaz'ın bir süre önce eşinden ayrıldığı ve 5 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenildi.


Emniyette sorgulaması tamamlanan zanlı Fırat Yılmaz, bugün adliyeye sevkedildi. Adliyede gazetecilerin sorularını cevaplayan zanlı Yılmaz, "Zeynep Yılmaz'ı kaza ile öldürdüm. Chatte tanıştığım Zeynep, beni Antalya'ya davet etti. Onun için buraya geldim. Zaten kendisi ile bir aydır chatleştik ve telefonla da konuşmuştuk. Buraya gelince beni evine davet etti. Birlikte olduk. Olay günü kıskançlığından dolayı Zeynep'le tartıştık. Telefonlarım sürekli çaldığı için beni kıskanıyordu. Bana hakaret etti. Ben ona tokat atınca o da mutfaktan aldığı bıçakla üzerime yürüdü. Elinden bıçağı almak için boğazını sıkmak zorunda kaldım. Boğuşurken bıçak karnına saplandı. Sonra kanayan yerine pansuman yapmak ve temizlemek istedim. Banyoya götürdüğümde yaşıyordu. Ama birşey yapamadım ve bırakıp çıktım. İstanbul'a gittim. Orada basını takip ettim. Ölüp ölmediğini gazetelerden ve televizyonlardan öğrenmek istedim. Herhangi bir haber çıkmayınca ölmediğini düşündüm. Birkaç gün sonra bir internet sitesinden haberi öğrendim. Sonra da Ordu'ya gittim. Ama kaçmadım. Orada polis yakaladı ve buraya getirdi" diye konuştu.


Gazetecilerin cinayetin detaylarıyla ilgili sorularına alaylı cevaplar veren zanlı Fırat Yılmaz, "Ben boşuna konuşuyorum. Çünkü haber benim söylediğim gibi yayınlanmaz televizyonların istediği gibi yayınlanır. Eğer çok merak ediyorsanız bu olayda kasıt yok, fantezi yok. Bunu yazın öyleyse" dedi. Yılmaz ayrıca, bu şekilde ilişkilere giren kişilere de mesaj vermek istediğini belirterek, "Benim gibi ilişkiye yapmayın. Ben kendi ilişkilerimi mahvedip, bu ilişkiye başladım. Bu tip ilişkilerden, yani parası mülkü olan kadınlarla ilişki kurmak isteyenler, sonucunda benim başıma gelen olaylar sizin başınıza da gelebilir. Dikkat edin" dedi.


Savcılıkta alınan ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevkedilen Yılmaz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2004 Salı 20:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?