22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Greenpeace'den destek

GREENPEACE'DEN DESTEK

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace'in 'Nükleersiz Türkiye' turu için Türkiye'de bulunan gemisi Rainbow Warrior, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü güneş enerjisi projelerine destek vermek için Antalya'ya geliyor. Greenpeace Rainbow Warrior'in 7-8 Mayıs tarihlerinde Antalya açıklarına demirleyeceği ve vatandaşların gemiyi gezebileceği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Koordinatörü Erdem Armen, bir süredir güneş enerjisi ile ilgili proje yürüttüklerini, birçok sivil toplum örgütü, çevreci kuruluş ve vatandaşların güneş enerjisi projelerini merakla takip ettiğini söyledi. Greenpeace'in güneş enerjisi ile ilgili projelerin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını anlatan Armen, şöyle konuştu: "Greenpeace ve ekibinin Antalya'da olmalarından büyük mutluluk duyacağız. Uğrama noktalarında olmadığı halde Büyükşehir Belediyesi'nin yürütmüş

olduğu güneş enerjisi projelerine destek vermek için Antalya'ya geleceklerini duyduğumuzda çok heyecanlandık."

Proje koordinasyonunu sağlayan Koordinatör Yardımcısı Engin Erarslan da, Greenpeace grubunun önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Fosil yakıtların ve nükleer enerjinin kullanılmaması için çalışmalarda bulunan ekiple uzun süredir irtibattayız. Antalya'da yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya yönelik özendirici ve bilgilendirici çalışmalarımızı beğeniyle karşıladılar. Greenpeace ekibi Antalya'ya gelerek projelerimize destek vermek istediklerini belirtti. Bundan dolayı mutluyuz."

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Greenpeace Akdeniz Enerji Kampanyası Sorumlusu Korol Diker de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyeli açısından Avrupa'da ikinci olduğunu belirterek sahip olduğu 380 TWs'lik teknik güneş enerjisi potansiyelinin 42 nükleer reaktör ile 67 kömür santraline eşit olduğunu ifade etti. "Kirli enerji kaynaklarına mahkum değiliz" diyen Diker, "Hem yerel yönetimler, hem de o bölgelerde yaşayan halk, temiz enerji projelerinin kalkınmada kilit rol oynadığının günden güne daha fazla farkına

varıyor. Biz de Greenpeace olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni ve Prof.Dr. Mustafa Akaydın'ı güneş enerjisi projelerinden dolayı tebrik ediyor ve desteğimizin süreceğini belirtmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlar, 7 Mayıs Cuma günü saat 12.00-17.00 saatleri ve 8 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00 -17.00 saatleri arasında Greenpeace Rainbow Warrior gemisini ücretsiz gezebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 17:07:03
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 18:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?