8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Günay, Cumhuriyet Bayramı'nı Kaş'ta kutladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Vatanın ve milletin bütünlüğünü bütün ihanet çetelerine rağmen sonuna kadar korumakta direneceğimizi bütün dünyaya haykırmak istiyorum" dedi.

Sabahleyin Antalya'nın Kaş ilçesine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eşi Gülten Günay ile birlikte Yat Limanı'nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Günay, Cumhuriyet'in, Atatürk'ün önderliğinde milli kahramanlarla kazanıldığını söyledi. Bırakılan emaneti bütün gücümüzle hep birlikte tutmak için çalıştıklarını belirten Günay, "Bize özgür ve bütün bir vatan bıraktılar. Vatanın ve milletin bütünlüğünü bütün ihanet çetelerine rağmen en sonuna kadar korumakta direneceğimizi, en küçük bir duraksama göstermeyeceğimizi, her ne pahasına olursa olsun en ufak bir geri adım atmayacağımızı vatanın bu güzel köşesinden bütün dünyaya haykırmak istiyorum. Biz bu vatanı emperyalistlerin çıkar çizgileri içinden almadık. Ateşin ve ihanetin içinden çekip aldık. Aynı şekilde ateşe ve ihanete rağmen korumasını biliriz" dedi.

Atatürk'ün bıraktığı ikinci emanetin milletin kayıtsız şartsız egemenliği olduğunu hatırlatan Günay, sözlerine şöyle devam etti: "Biz egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olmasını, demokrasi yolundaki kararlılığımızla herkese göstermeye çalışıyoruz."

Bakan Günay son olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün hedefi olan çağdaş uygarlık seviyesine çıkmak için sürekli çalışıldığını söyledi.

Bakan Günay daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan öğrencilerin tören geçişini izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 15:32:03
Güncelleme :29 Ekim 2007 Pazartesi 15:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?