8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Günay,turizmcilerin sorunlarını dinledi

Antalya'da turizmcilerin sorunlarını dinleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ilköğretimden başlayarak okullara kent kültürü ve temel bir turizm bilgisi dersi konması gerektiğini söyledi.


Antalya'daki programını sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Belek beldesinde kentin önde gelen turizmcilerinin sorunlarını dinledi. Yaklaşık 2 saat süreyle turizmcileri dinleyen Bakan Günay, ardından turizmin sorunlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Günay, "Antalya'da bulunan 14 ilçeden 12'sini bizzat gördüm. Doğrusu, yıllardan bu yana içimde hep bir hüzün oluştu. Antalya'da inanılmaz bir arkeolojik birikim var ancak yeteri kadar bu topraklarda yaşayanlar olarak kıymetlerimizin
farkında değiliz. Türkiye'nin doğal güzelliklerini içimizde yaşayıp hissetmeliyiz. Türkiye'de din kültürü ve ahlak bilgisi üzerine ciddi tartışmalar var ancak kent kültürü üzerine bir ders yok. İstanbul'da Antalya'da üniversiteler var ancak bu üniversitelerde okuyan çocuklar bu illerin tarihleri ile ilgili hiçbir şey öğrenemiyorlar. Bizim ilköğretimden başlayarak kent kültürü ve temel bir turizm bilgisi dersi koymamız gerekiyor. Çevreyi, doğayı ve kenti çocuklarımızın aklına çok iyi yerleştirmemiz gerekiyor" dedi.


Turizme harcayacakları her kuruşun doğru yatırım olması gerektiğini söyleyen Bakan Günay, "Yatırımlarımızı daha isabetli yapmamız gerekiyor. Kimse bize küsmesin, yapacağımız her kuruşun doğru bir yatırım olması gerekiyor. Bunun dışına taşarsam, devlet sorumluluğu ile değil siyasi otoriteyle yapmak olur, bu da doğru bir davranış olmaz. Antalya gibi bir turizm merkezinin elektrik kesintileri ile karşı karşıya kalması gerçekten vahim bir durum. Bu elektrik kesintilerini kimseye anlatamazsınız" ifadelerini kullandı.


Turizmdeki altyapıyı fiziki ve manevi olmak üzere ikiye ayırdığını söyleyen Bakan Günay, "Manevi altyapı eğer mükemmelse tanıtım faaliyetleri ikiye katlanır. Eğer manevi altyapı iyi değilse, yapılan tüm tanıtımlar birdenbire çöker. Türkiye'nin temiz olduğunu söylerken, turistler temiz bir Türkiye görmezse yaptığımız bütün tanıtım çökebilir. Belediyelerin, muhtarların, öğretmenlerin, camilerin herkesin temizlik meselesini birinci mesele haline getirmesi gerekiyor. Bu şekilde olmazsa bütün çalışmalarımız
bir yerde takılır. Temizlik konusunda topyekün bir seferberliğe ihtiyacımız var. Temizlik ve güven imajını dünyaya yaydığımız zaman bizim için milyonlarca dolarla ölçülmeyecek derecede bir tanıtım olacaktır. Bu turizmin manevi altyapısıdır" diye konuştu.


2008 yılı tanıtımında herhangi bir gecikme olmayacağını dile getiren Günay, "2 Ocak'ta yeni yılın tanıtımlarına başlayacağız. Bu tanıtımlar sadece turizm bölgeleri ile sınırlı kalmayacak. Geçenlerde yaşadığım ilginç bir olayı anlatmak istiyorum. Kırşehir Kaman'da 23 yıldır kazı yapan Japonlar'ı gördüm. Bu kazılardan çıkardıkları kalıntılar ile müze yapacaklar. Bana bu müzeyi zamamında bitirirlerse Japonya İmparotoru'nun Türkiye'ye gelmesinden bahsettiler. Bu gerçekleşirse milyonlarca dolar ödeyerek yaptığımız tanıtımdan daha iyi tanıtım yapılacaktır. Bu beni çok heyecanlandırdı. Amerika, Uzak Doğu, Hindistan'ıturizm bakımından büyük bir potansiyel olarak görüyorum" dedi.


Kültür ve turizmin birbirini tamamlayan iki alan olduğunu kaydeden Günay, "Bu iki alan arasında çekişme yoktur ve olmayacaktır. Tam bir dayanışma içinde hep birlikte tarihe, doğaya, çevreye ve insana sahip çıkarak ülkemizi iyiye taşımaya çalışacağız" ifadelerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 02:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?