21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Günbatımında fasıl keyfi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Müzesi Projesi kapsamında yapılan Karaalioğlu Parkı'nda gerçekleştirilen 'Gün Batımı Konserleri'nin bu haftaki konuğu 'Antalya'nın Altın Sesli Çocuğu' Necip Nugay oldu. Antalyalıların büyük ilgi gösterdiği ücretsiz konseri Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de izledi.

Antalya'da klasik müzikten Türk Sanat Müziği ve rock müzik gruplarına kadar pek çok sanatçının yer aldığı Gün Batımı Konserleri, dinleyicilerini müziğin evrensel dünyasında sınırsız bir yolculuğa çıkarmaya devam ediyor. Bu hafta altıncısı gerçekleştirilen Gün Batımı Konseri'nde sahne alan Necip Nugay dinleyenlere fasıl keyfi yaşattı.

Antalya'da Türk Sanat Müziği'nin sevilen ismi Necip Nugay, konserde seslendirdiği unutulmayan 12 Türk Sanat Müziği eseriyle dinleyenlere müzik ziyafeti çekti. Konseri Antalyalılar ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de izledi. Türel, Nugay'ın seslendirdiği şarkılara dinleyenlerle birlikte eşlik etti.

Nugay, Kent Müzesi Projesi'ni hayata geçirdiği için Başkan Türel'e teşekkür ederken, "Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği bu parkta, bu ağaçların altında konser vermek benim için ayrı bir anlam taşıyor. Anılarım canlanıyor" dedi. Konseri izleyenler gün batımında unutulmaz bir akşam yaşadı.

NECİP NUGAY KİMDİR?
Necip Nugay 1970'li yıllarda henüz çocuk denecek yaşlarda sahne almaya başladı. İsmail Baha Sürelsan, Sadi Hoşses, Erol Sayan ve Teoman Önaldı gibi değerli hocalardan dersler alan Necip Nugay Ankara Radyosu sınavlarını kazanmasına rağmen memleketi Antalya'da yaşamayı tercih etti. Birçok ses yarışmasında birincilikleri olan Necip Nugay daha sonra 3 adet 45'lik plak çıkararak sesini duyurmaya devam etti. 'Antalya'nın Altın Sesli Altın Çocuğu' unvanı kendisine o günlerin tek kadın gazetecisi Sevgi Taner tarafından verilmiş ve günümüze kadar da bu şekilde anılmaya devam etmiştir.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 15:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?