1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gündoğdu plajları temizlendi

Özel Çevre Koruma Antalya Bölge Müdürlüğü, Gündoğdu Belediyesi ve Gündoğdu bölgesi otelleri tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen temizlik kampanyası ile Gündoğdu plajları temizlendi.

Gündoğdu Beldesi Aspendos Beach otel sahilinde toplanan yüzlerce kişi kıyılarda bulunan değişik atık ve kirlilik oluşturan çok sayıdaki maddeyi toplayarak Gündoğdu sahillerini temizledi.

Antalya Özel Çevre Koruma Bölge Müdürü Selahattin Eriç, "Akar suları, ormanları, denizleri, canlıları yok edercesine hor kullanırsak kendi geleceğimizi tehlikeye atmış oluruz. Bilim adamları gelecekte bizi bekleyen en büyük tehlikenin çölleşme yani kuraklık olacağını söylüyorlar. Bu yüzden çevremizi kirletmeden en iyi bir şekilde korumalı ve kullanmalıyız." diye konuştu

Etkinlik hakkında bilgi veren Aspendos Beach Trendy Hotels Eğitim ve Kalite Yönetimi Temsilcisi Hamza Yalçın ise “Turizm sektörü ülkemizde en hızlı gelişen sektördür. Sektörümüz geliştikçe bazı unsurlarında gelişmesi gerekmektedir. Bu unsurların başında da çevre gelmektedir. İnsanların yaşadıkları çevreye ilişkin duyarlılıkları özellikle son yıllarda artarak yükselmektedir. Doğanın korunması ve tahribatların engellenmesi zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek yeşil alanları koruyup çoğaltmak gerekir.”dedi.

Gündoğdu otelleri adına konuşan Amara Beach Otel Genel Müdürü Mehmet Aydın da son iki yılda bölgedeki tüm tesisler olarak çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gündoğdu Belediye Başkanı Hüseyin Nalcı ise etkinliğin amacının yaşanabilir bir çevre olduğunu belirterek “Biliyorsunuz günümüzde çevremiz her türlü atıklarla kirlenmekte ve insanlar bu kirlilik nedeniyle çok değişik hastalıklarla, çok değişik sağlık problemleriyle karşı karşıya kalmakta. En azından kendimiz çevremizi bu tür handikaplardan korumak için çevremizi temizlememiz gerekir. Hani derler ya öncelikle herkes kendi kapısının önünü temiz tutarsa, bütün mahalle, tüm kent temiz olurmuş. Biz tabi ki kendimizden sorumluyuz, kendi çevremizi temiz tutmak, diğerleri açısından örnek temsil etmek amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Bugün çevrede görülen her türlü kötü atıkları temizlemek suretiyle temiz bir çevre oluşturmak istiyoruz. Bu temiz çevreyi devam ettirmek için kirletmemek gerekiyor. Yani her türlü kirliliği engellemek gerekiyor. Bu açıdan hem bilinçlenmek hem de etkin olarak temizliğe katılmak maksadıyla bu etkinlik düzenlenmiştir.” dedi.

Konuşmaların ardından bölgedeki otel çalışanlarından oluşan yüzlerce kişilik temizlik ordusu ellerindeki poşetlerle sahile dağılarak çevre temizliği yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 12:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?