22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

‘Güne Başlarken' projesi başlıyor

‘GÜNE BAŞLARKEN PROJESİ’ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği ‘Güne Başlarken’ projesi kapsamında öğrencilerin kendilerini ifade etme yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Güne Başlarken’ projesi ekibi, İlçe Kaymakamı Erkan Karahan’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu başkanlığındaki proje ekibi tarafından hazırlanan projenin amacının öğrencilerin kendilerini ifade etme yeteneklerinin geliştirilmesi olduğu belirtildi. Öğrencilerin medeni cesaret kazanmalarının sağlanması, gizli yeteneklerinin ortaya çıkarılması, güne zinde başlaması, moral ve motivasyon sağlanması, birlikte bir iş başarmanın hazzının yaşanması ve belirlenen faaliyete katılma hevesi ile okula geç gelmelerinin önüne geçilmesinin amaçlandığı projenin öğrencilerin toplum karşısında kendilerini ifade etmekte zorlandıkları düşünüldüğü için hazırlandığı kaydedildi.

Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu, “Öğrenciler arasında gizli yetenekleri olanların ifade yeteneklerini geliştirmek, medeni cesaret sağlamak ve motivasyonu arttırmak amacıyla plan dahilinde öğrencilerin yeteneklerini sergilenmesinin önünün açılması ve birlikte hareket etmesinin sağlanması düşünülmektedir” dedi.

Proje kapsamında ilköğretim okullarında sabah tören yerlerinde toplanılarak faaliyetin gerçekleştirileceğini bildiren Uğurlu, “Okul müdürleri tarafından etkinlikleri koordine etmek amacıyla bir öğretmen görevlendirmesi yapılacak. Bu öğretmen sınıf ve şube öğretmenleri ile toplantı düzenleyerek, sınıflarda değişik konularda değişik yeteneği olan öğrencilerin tespiti sağlanacak. Sınıf ve şube öğretmenleri sınıflarındaki değişik yetenekleri olan öğrencileri tespit edecek, sergilenecek faaliyetler belirlenecek ve bir planlama yapılarak uygulanması sağlanacak” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 10:48:02
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 13:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?