21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Güneş mahallesine yeni park

Kepez Belediyesi, Güneş Mahallesi’nde, basketbol sahasının ve fitness aletlerinin de bulunduğu, 3,5 dönümlük parkın yapımını tamamladı.

Kepez Belediyesi, yeni parklarla hem ilçeyi güzelleştiriyor hem de Antalya kent merkezinin yeşil alan miktarını artırıyor. 4,5 yılda 510 bin metrekare yeşil alan yatırımı gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, mahallelere park kazandırmaya devam ediyor. Güneş Mahallesi de ihtiyaç duyduğu parkına kavuştu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 3,5 dönüm alandan oluşan parkın yapımını tamamladı. Mahalle sakinleri, hizmete giren parkta Kepez Belediyesi’nin bir ilki olan fitness aletleriyle spor yapabilecek. Beko Basketbol Ligi'nde, Antalya'yı başarılı bir şekilde temsil eden Kepez Belediyesi, gençlere Basketbolu sevdirmek amacıyla mahallelere basketbol sahası kazandırma geleneğini, bu parkta da devam ettirdi. Çocuklar, parkın içerisine yapılan basketbol sahasıyla sokak aralarında spor yapma derdinden kurtuldu. Parkın hizmete girmesiyle mahalle sakinlerinin spor ve yeşil alan ihtiyacı da karşılanmış oldu.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, “her mahalleye park” sözünü büyük oranda gerçekleştirdiklerini, bazı mahallelerde de park yapımının devam ettiğini söyledi. Yeni parklarla, hem ilçeyi güzelleştirdiklerine hem de çocukların geleceğine yatırım yaptıklarına belirten Öner, "Parklarımızı, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz. Sıradan parklar yerine, içerisinde spor alanlarının, süs havuzlarının, dinlenme yerlerinin bulunduğu parklar yapıyoruz. Parklarımızın, ilçe halkının sevdikleriyle buluşma, eğlenme alanları oluyor. Su temalı parklarla beldeyi güzelleştiriyoruz; spor temalı parklarla da ilçe halkına spor yapacağı alanlar oluşturuyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?