16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Gurbetçi aileden örnek davranış

GURBETÇİ AİLEDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Almanya'da yaşayan Hakan Yiğit ve ailesi, Gazipaşa'ya bağlı Esentepe Mahallesi'nde yaşayan 50 aileye gıda yardımı yaptı.

Almanya’da yaşayıp, yaz aylarında Alanya’ya tatile gelen Yiğit ailesi, dün Ramazan ayı nedeniyle Esentepe Mahallesi’nde yardım dağıttı. Hayırsever aileye, Mahalle Muhtarı Ali Mıdış da eşlik etti. Mahalledeki maddi imkanları kısıtlı 50 aileye gıda paketi dağıtan Yiğit ailesi, önümüzdeki yıl bir TIR’la ilçeye gelerek, daha fazla aileye yardım yapmayı hedefliyor.

Almanya’da yaşayan ve orada elektronik üzerine işyeri olduğunu söyleyen Hakan Yiğit, “Biz küçük yaşta Almanya’ya gurbete gitmiştik. Orada yeni bir hayat kurduk ve şu anda orada yaşıyoruz. Yaz aylarında Alanya’ya tatile geliyoruz. Biz Yiğit ailesi olarak, her yıl Ramazan ayında maddi imkanları kısıtlı ve ihtiyacı olan ailelere yardım yaparız. Alanya’da ihtiyacı olan çok fazla aile bulamamıştık. Bu nedenle geçen yıl Gazipaşa’da yardım yapmak isterken, Esentepe Mahallesi Muhtarı Ali Mıdış ile karşılaşmıştık. Muhtar bizi mahallesine götürerek, oradaki ailelere de yardım yapmamızı istemişti. Biz de bundan memnuniyet duyarak, mahalledeki 30 aileye yardım yapmıştık. Bu yıl ise, yine aynı şekilde yardımlarımızı devam ettirerek ve sayıyı arttırarak 50 aileye erzak yardımı yaptık” dedi.

Mahalle Muhtarı Ali Mıdış ise Yiğit ailesinin geçtiğimiz yıl da 30 aileye yardım dağıttığını hatırlatarak, “Mahallemizdeki maddi imkanları en kısıtlı olan aileleri seçerek, yardım dağıtıyoruz. Elimizde olmayan nedenlerle, yardım götüremediğimiz vatandaşlarımız gücenmesinler. Seneye onlara da yardım yapılacak. Daha önce camilerde dağıtılan yardımların, şimdi birebir görüşülerek dağıtılması hem bizi, hem de Yiğit ailesini memnun etti. Yiğit ailesini bu güzel davranışlarından dolayı takdir ediyor ve kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GURBETÇİ AİLEDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
GURBETÇİ AİLEDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 16:53:03
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 16:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?