21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Güvenlik müdürlerine eğitim semineri

Antalya Doğal Hayatı Koruma Takım Komutanı tarafından Manavgat İlçesi'nde faaliyet gösteren turistik tesislerin güvenlik müdürlerine eğitim seminerleri verildi

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bulunan Başarı Koleji'nde düzenlenen eğitim seminerinde Doğal Hayatı Koruma Takım Komutanı Kıdemli Üsteğmen Aslan Kulaksız tarafından turistik tesislerin güvenlik müdürlerine Kimlik bildirme kanunu, Çevre ve doğal hayatın korunması, Kıyı kanunu, Yabancıların çalışma izinleri kanunları ve uygulama esasları konulu seminer verildi.

Türkiye'de kimlik bildiriminin önemine değinen Üsteğmen Kulaksız, "Bizim amacımız tesis güvenliği ile işbirliği içinde aranan şahısların yakalanarak huzur ortamının sağlanmasıdır. Türkiye genelinde ve İnterpol aracılığı ile yapılan aramalarda bir yıl içerisinde terör suçlularının da aralarında bulunduğu 896 kişi yakalanmıştır. Kimlik bildirim sistemi sayesinde Manavgat bölgesinde 21 milyon 824 bin 648 kişi sorgulaması yapıldı ve sorgulama neticesinde ülke genelinde aranan 244 şahıs yakalandı. Ancak tesisten ayrıldığı halde gönderimi yapılmaya devam eden 644 şahısın yakalanmaması üzücüdür" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 15:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?