1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hacı adaylarına uygulamalı tavaf

HACI ADAYLARINA UYGULAMALI TAVAF

Antalya’nın Korkuteli ilçe müftülüğü, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına Kabe maketi etrafında uygulamalı tavaf eğitimi yaptırarak, hac vazifesi hakkında bilgiler verdi.

Esnaf kefalet düğün salonunda İlçe Müftülüğü personeli ve hacı adaylarına eşlik edecek olan din görevlisi Osman Ünlü tarafından bu yıl hac organizasyonunda görev alacak olan din görevlileri ile ilçeden bu sene hacca gidecek olan bayan ve erkek hacı adaylarına uygulamalı eğitim verildi.Hacı adaylarına ilk olarak nasıl ihrama gireceği gösterilirken, Kabe maketi etrafında temsili olarak tavaf yapılışı gösterildi.

Din görevlisi Osman Ünlü, hacca gidecek hacı adaylarına ihrama nasıl girilir, ihrama girilmeden önce yapılacak olan şeyler hakkında bilgiler verirken, ayrıca ihramlı iken nelere dikkat edileceği hususları da anlatıldı.

Hacı adaylarının kutsal topraklarda dini vecibelerini yerine getirirken zorlanmamaları için böyle eğitimler düzenlediklerini belirten Ünlü, “Bu eğitimlerde tavaf, say ile kutsal topraklarda uyulması gereken hususlar detaylı olarak anlatılıyor. Hacı adaylarına dini vecibelerin yanı sıra beşeri münasebetler ve sağlık konusunda detaylı bilgiler veriyoruz. Kutsal topraklara gitmeden hacı adaylarına menenjit aşısı da yapılacak. Hacı adayları kendi imkanlarıyla mevsimsel grip aşısı olmaları ise kendileri açısından faydalı olacak. Eğer hacca gitmeden önce yetişmesi halinde domuz gribi aşıları da yapılacak, yetişmezse eğer Mekke ve Medine’de yapılacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 09:58:01
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 11:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?