21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hacker'ın 20 yıl hapsi isteniyor

Kemer'de sahte pasaportla yakalanan dünya polisinin peşinde koştuğu Hacker'ın, ABD tarafından istenilen 'iade' talebine 'ret' kararı verilerek hakkında 20 yıla kadar hapis istendi.

Dünya polisini 6 yıldır atlatarak peşinde koşturan ve Antalya'nın turistik ilçesi Kemer'de bir diskoda eğlenirken 26 Temmuz 2007 tarihinde yakalanan hacker Maksym Yastremskıy için ABD'nin iade istemine ret cevabı verildi. Türkiye'de yargılanmasına karar verilen ve hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanan Ukrayna uyruklu Yastremskıy, cezasını çektikten sonra ABD'ye iade edilecek.

İnternet aracılıyla 'Bilişim sistemlerine zarar verme ve çıkar sağlamak' suçlarından yargılanması talep edilen Maksym Yastremskıy hakkında Türkiye'den 12 banka şikayetçi oldu. İddianamede, ABD'nin yakalanma isteği üzerine Maksym Yastremskıy ile birlikte yakalanan ve savcılık tarafından serbest bırakılan 'ajan' olduğu ileri sürülen İsrail uyruklu Maksym Turchak hakkında da 20 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
Halen Antalya L-Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ukrayna uyruklu hacker Maksym Yastremskıy'nin çok önemli bir suçlu olduğunu belirten ABD gizli servisleri 'iade' taleplerini ısrarla sürdürüyor. İade taleplerinde Yastremskıy'nin sorgulanmasında çok önemli suçların aydınlatılacağı ifade edildi.

Maksym Yastremskıy'nin yargılanması önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemeleri'nde görülmeye başlanacak.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 12:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?