1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hafiftaş ile türkü tadında bir gece...

Kepez Belediyesi’nin, Ramazan etkinliğinde sahne alan Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Nuray Hafiftaş, bayram öncesi ilçe halkına türkü tadında bir Ramazan akşamı yaşattı.

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinliği ile ilçe halkına, 30 gün boyunca eski Ramazan geleneğini yeniden yaşatmaya çalıştı.

Etkinlik alanında kurulan iftar çadırında birlikte oruç açıldı, ünlü sanatçıların konserleriyle, temaşa sanat gösterileriyle eğlenildi. 250 satış stadında alışverişin yapıldığı Kepez Ramazan alanında, otantik Osmanlı kahvesinde çay içildi. Günde binlerce Kepezliyi ağırlayan Ramazan etkinliklerinde, ünlü sanatçılar da Kepezliler’le buluşturdu.

Ayna Grubu ile başlayan Bedirhan Gökçe, Murat Kekilli ile devam eden konser coşkusu son gün Nuray Hafiftaş ile sona erdi. Ramazan etkinliğinin bu yıl ki son konserini veren Türk Halk Müziği’nin ünlü ismi, Nuray Hafiftaş, hayranlarına türkü ziyafeti sundu. Hafiftaş, Türk Halk Müziği’nin sevilen hareketli ve hüzünlü eserlerini seslendirerek, Ramazan Bayramı öncesi ilçe halkına güzel bir akşam yaşattı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü eşi Ayşe Tütüncü, yüzlerce Kepezlilerle birlikte Nuray Hafiftaş’ın konserini izledi. Vatandaşların arasında konser coşkusuna ortak olan Tütüncü çifti, daha sonra sahneye gelerek, katılımından dolayı ünlü sanatçıya teşekkür plaketi takdim etti.

Başkan Hakan Tütüncü, bu yıl ki Ramazan etkinliğinin son konserini Nuray Hafiftaş’ın vermesinin çok tatlı bir anı olduğunu söyledi. Ramazan etkinliği ile 30 gün boyunca Kepezlilere, geleneksel Ramazan’ın güzelliğini yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, “Kepezliler, hizmetin en güzeline layıktır. Bu yıl Ramazan etkinliğini istedik ki farklı bir atmosferde yapalım. Ramazan’ın sonunda şunu söyleyebiliriz ki, Antalya’da Ramazan başkadır ama Kepez’de daha başkadır.” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 00:08:26
Güncelleme :20 Eylül 2009 Pazar 00:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?