21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hak ve Özgürlükler Derneği ABD'yi protesto etti

Antalya’da Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği mensubu bir grup, ABD’yi protesto etti.
Kışlahan Meydanı’nda toplanan dernek mensubu bir grup, son günlerde Irak’ta yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Basın sözcüsünün yaptığı açıklamada, "Felluce’yi dünyaya kapatarak büyük bir katliam yapan ve zafer kazandıklarını açıklayan işgalciler, Irak’a girdiklerinden bu yana her gün katliam, işkence, tecavüz haberleri geliyor. Son 3 haftadır Felluce’ye yapılan operasyona tanıklık eden gazeteciler, ABD’nin savaş kuralları diye bir şey tanımadığını ve katliamların nasıl yapıldığına tanık olduklarını anlattılar. İlk gün birliğiyle birlikte Felluce’ye giren bir komutan askerlerine, ’Sizler öldürensiniz, katil değil, savaşçısınız, savaş suçlusu değil. Bu çizgiyi aşmamaya dikkat edin’ dedi. Gazetecilerin tanıklıkları, Felluce’de camide yaralı bir direnişçinin kurşunlanarak katledilmesinin bireysel bir olay olmadığını, buna benzer pek çok suçun işlendiğini ortaya koyuyor" denildi.

Basın açıklamasının ardından gruptan bir kişi yanında getirdiği ABD bayrağını çevrede toplanan vatandaşların şaşkın bakışları altında benzin dökerek yaktı. Tuttuğu bayrağın bir anda alev almasıyla yanma tehlikesi geçiren genç, bayrağı yere atarak slogan attı. Grup kısa süre slogan attıktan sonra dağıldı. Polisin göstericilere müdahale etmemesi dikkat çekti.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 12:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?