1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hakemlere antrenman tekniği anlatıldı

Seminer kapsamında bugün TFF Futbol Geliştirme Merkezi tarafından Kremlin Palace Otel sahasında 118 üst klasman, klasman ve yardımcı hakeme antrenman tekniklerini anlatıldı.

TFF Futbol Geliştirme Merkezi'nde görevli Dr. Ali Kızılet, yaptığı açıklamada, çalışmanın TFF tarafından hakemlerin fiziksel gelişimlerini sağlamak için başlatıldığını belirterek, "Hakemler, fiziksel açıdan kendilerini geliştirecek antrenmanlar yapıyor.

Bilimsel bakış açısı ve hakem hareket analizi çerçevesinde değerlendirmeleri yapıp, kişiye özgü antrenmanlarla hakemlerin fiziksel performanslarını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Hakemlerimiz dün de FIFA tarafından istenen bir teste girdi. Bizim hakemlerimiz şu anda çok genç. 32-34 yaşlarında FIFA kokartlı hakemimiz var. Bizim hakemlerimiz Avrupa'daki meslektaşlarına göre daha avantajlı durumda. 32 yaşındaki FIFA kokartlı bir hakem 38 yaşına geldiği zaman çok daha üst seviyede deneyime sahip olacak. Önümüzdeki 5 yıl içinde dünya sahalarında çok daha fazla Türk hakem olacağına inanıyorum" dedi.

Süper Lig hakemlerinden Cüneyt Çakır da, İHA'ya yaptığı açıklamada, ikinci yarıya en iyi şekilde hazırlandıklarını söyleyerek, "Hakem hataları herzaman konuşuluyor. Sadece bizim ülkemizde de olmuyor. Bizdeki hatalarda diğer liglerde olan hatalara hemen hemen aynısı. Hedefimiz, hatalarımızı ikinci yarıda en aza indirmek" ifadelerini kullandı.

Profesyonel hakemlik önerileriyle ilgili olarak da Çakır, "Yıllardan beri bu işi hiçbir beklentimiz olmadan yapıyoruz. Biz futbolu seviyoruz, hakemliği seviyoruz. Hakemliğe kendimizi daha çok vermek istiyoruz. Bu bizim başarımıza da yansıyacak. Hataları yok etmeyecek, ama aza indirebilir. Bütün haftamız futbolla, hakemlikle geçecek. Şu anda öyle bir ortam yok. Kendimizden fedakarlık yaparak bunu sağlıyoruz. Profesyonellik hakemlere olumlu etki sağlayacaktır" diye konuştu.
Cüneyt Çakır, hakem sayısının azaltılmasına da olumlu bakarak, "Bir hakam için en iyi şey daha çok maça çıkmaktır. Nasıl futbolcular her hafta maça çıkmak isterse biz de her hafta maç yönetmek isteriz'' ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 23:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?