1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hakkari dağlarına göndereceğim!

HEPAR LİDERİ PAMUKOĞLU ANTALYA'DA

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "25 yılda çok sayıda insan askere gitmedi. Bunların hepsinin Milli Savunma Bakanlığı'nda kayıtları var. Bunların hepsini askere alacağız. Hakkari dağlarına göndereceğiz" dedi.

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu Antalya Konyaaltı'ndaki Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Demokratik açılımı savunanların kendi çocuklarını 21 gün dövizle askerlik yaptırdığını iddia eden Pamukoğlu, Türkiye'de kimilerinin bedelli askerlik yaptığını, kimilerinin askerliğe uygunsuz olduğunu gösterir rapor aldığını, kiminin de kısa dönem askerlik yaptığını söyleyen Pamukoğlu bu kişilerin isimlerinin tek tek Milli Savunma Bakanlığı'nda kayıtlı olduğunu söyledi.

Mevcut askerlik sisteminin anayasaya aykırı olduğunu iddia eden Pamukoğlu, okuyamayan gençlerin 15 ay askerlik yaptığını belirtti. Pamukoğlu, "25 yılda çok sayıda insan askere gitmedi. Bunların hepsinin Milli Savunma Bakanlığı'nda kayıtları var. Bunların hepsini askere alacağız. Hakkari dağlarına göndereceğiz, sınır karakollarına koyacağız. Onları bizzat ben kendim gidip denetleyeceğim" dedi.

İktidara gelmeleri durumunda idamı geri getireceklerini söyleyen Pamukoğlu, Türkiye'nin istihbaratının kötü olduğunu, bu yüzden terörle mücadelede başarılı olunamadığını iddia etti. Pamukoğlu, "demokratik açılım" sürecinin olumsuz durumlara yol açacağını savundu.

Konuşmasında Avrupa Birliği'nin Hak ve Eşitlik Partisi'nin varlığından ve yükselişinden endişe ettiğini öne süren Pamukoğlu, "Ben korkakları çok iyi bilirim. Ömrüm, korkaklarla mücadele etmekle geçti. Ama korkunun ecele faydası yok" diye konuştu.

HEPAR LİDERİ PAMUKOĞLU ANTALYA'DA
HEPAR LİDERİ PAMUKOĞLU ANTALYA'DA
HEPAR LİDERİ PAMUKOĞLU ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 19:49:01
Güncelleme :22 Kasım 2009 Pazar 22:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?