1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

‘Haksız’ hapse dava açtı

Antalya’da oturan Yeşim Gündüz (24), hiç gitmediği Bursa’da “silahlı soygun” yaptığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulunca Adalet Bakanlığı aleyhine 11 bin liralık manevi tazminat davası açtı

Ev kadını Gündüz, turizmci eşi Cem Gündüz’le birlikte 9 Temmuz 2007 akşamı evinde yemek yerken, polis baskın yaptı. Bursa’da 2006’da bir eve silahlı baskın düzenleyerek gasp yapmakla suçlanan Gündüz, gözaltına alındı.


Geceyi nezarethanede geçiren Gündüz, ertesi gün cezaevine konuldu. Daha sonra, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminde nüfus kaydını çıkarırken isim benzerliği hatası yaptığı ve 1986 İstanbul Bakırköy doğumlu, Erzincan Tercan nüfusuna kayıtlı adaşı yerine eşinin tutuklandığını belirleyen Gündüz, itirazda bulundu. Mahkeme de hatayı kabul etti.
11 Temmuz 2007 günü akşamı serbest kalan Gündüz, psikolojik destek aldıktan sonra kendisi adına 6 bin, eşi adına da 5 bin lira olmak üzere bakanlık aleyhine 11 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
Gündüz, “Hayatımda hiç Bursa’ya gitmedim ama kimseyi ikna edemedim.
Bir gece nezarette, toplam 3 gün cezaevi ve adliyelerde gezdirildim. Katip yanlış çıkarmış, hakimler okumadan imzalamıştı. Herkes hakkını arasın” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 09:55:39
Güncelleme :6 Şubat 2009 Cuma 13:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?